Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Uniunea Avocaților din Moldova are un nou Președinte

Uniunea Avocaților din Moldova are un nou Președinte
10.10.2017 | JURIDICE MOLDOVA

În baza hotărârii Consiliului Uniunii Avocaților din 04.08.2017 a fost convocat Congresul ordinar pentru data de 06 octombrie 2017.

Potrivit Art. 36 din Legea Nr. 1260 din 19.07.2002 cu privire la avocatură, Congresul este organul suprem al Uniunii Avocaților, fiind constituit din avocaţii delegaţi de fiecare barou, conform normei de reprezentare stabilite în statutul profesiei de avocat, şi din membrii Consiliului Uniunii Avocaţilor. În competența acestuia se atribuie prerogativa de a alege președintele Uniunii. Astfel, în urma deliberărilor, cu votul a 193 de delgați, din cei 344 participanți la vot, președinte al Uniunii Avocaților a fost ales Emanoil Ploșnița, decanul Baroului Chișinău.

În conformitate cu Art. 44 din Statutul profesiei de avocat, Președintele Uniunii Avocaţilor este ales pe un termen de 2 ani dintre avocaţii cu o vechime în profesie de cel puţin 5 ani. Una şi aceeaşi persoană poate fi aleasă preşedinte al Uniunii Avocaţilor pentru cel mult 2 mandate consecutive.

Menționăm faptul că anterior funcția de președinte a fost deținută de Nina Lozan. Avocata și-a înaintat candidatura și de această dată în cadrul Congresului din 06 octombrie 2017, fiind susținută cu votul a 140 de participanți.


Aflaţi mai mult despre ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.