Drepturile omului
 
Comentariile sunt închise pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului lansează o serie de noi fișe tematice

Curtea Europeană a Drepturilor Omului lansează o serie de noi fișe tematice
18.01.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Curtea Europeană a Drepturilor Omului lansează o serie de 5 fișe tematice noi privind jurisprudența sa pe următoarele teme: accesul la internet și libertatea de a primi și de a transmite informații; privarea de cetățenie; secretul profesional; minorii imigranți însoțiți și neînsoțiți în detenție.

Începând cu septembrie 2010, Curtea a publicat pe site-ul său aproximativ 60 de fișe tematice care oferă cititorului o imagine de ansamblu rapidă a celor mai relevante cazuri referitoare la un anumit subiect, actualizate periodic pentru a reflecta evoluția jurisprudenței sale. Multe dintre ele au fost traduse în diferite limbi, inclusiv în limbile germană, croată, greacă, italiană, poloneză, română, rusă, spaniolă și turcă, cu sprijinul, printre altele, a statelor interesate și a instituțiilor naționale pentru drepturile omului.

Fișele tematice urmăresc să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a hotărârilor Curții în rândul jurnaliștilor, autorităților naționale și publicului din statele membre ale Consiliului Europei, în vederea îmbunătățirii implementării Convenției europene a drepturilor omului la nivel național.

Fișele tematice privind jurisprudența Curții pot fi găsite aici, iar cele care sunt disponibile în limba română pot fi găsite aici.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul oficial al Curții Europene a Drepturilor Omului.


Aflaţi mai mult despre , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.