Drepturile omului
 
Comentariile sunt închise pentru Dialogul Republicii Moldova cu UE în ceea ce vizează respectarea drepturilor omului

Dialogul Republicii Moldova cu UE în ceea ce vizează respectarea drepturilor omului
18.01.2018 | JURIDICE MOLDOVA

În data de 17 ianuarie 2018, Secretarul de stat, Nicolae Eșanu, a prezidat din partea delegației statului nostru, runda de Dialog Republica Moldova – Uniunea Europeană (UE) în domeniul drepturilor omului. Subiectele discutate au vizat politicile naționale la acest capitol, aferent angajamentelor țării de a realiza progrese durabile în sectoare-cheie: justiția, libertatea și securitatea.

La dialog au fost discutate subiecte de interes sporit privind: libertatea la întrunire, cadrul legal al organizațiilor necomerciale, drepturile copilului, combaterea torturii și a relelor tratamente în sistemul de drept. „Această întrunire ne permite să evaluăm ce a fost făcut și ce urmează de făcut. Suntem deschiși pentru implicarea activă a societății civile în tot ce ne propunem să realizăm”, a menționat Nicolae Eșanu.

Comunicarea a fost centrată pe o analiză a evoluțiilor de la ultima rundă. Reprezentanții instituțiilor europene au apreciat pozitiv aprobarea, de către Guvern, a celui de-al III-lea document de politici – Planul Național de Acțiuni privind Drepturile Omului 2018 – 2022 (PNADO). Ei au subliniat că toți actorii implicați au un rol activ și au încurajat Republica Moldova să adopte acest document. De asemenea, au evidențiat aspecte ce provoacă îngrijorări, menționând cazurile de încălcare a drepturilor omului în sistemul de sănătate și instituțiile de drept ale statului.

Pentru mai multe informații accesați pagina Ministerului Justiției al Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despre , , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.