Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Comisia Europeană va finanța cu 340 milioane de Euro proiectele care implementează tehnologia blockchain

Comisia Europeană va finanța cu 340 milioane de Euro proiectele care implementează tehnologia blockchain
02.02.2018 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 1 februarie 2018, Comisia Europeană, cu suportul Parlamentului European a lansat un Observator și Forum pentru Blockchain al UE. Observatorul și Forumul pentru Blockchain al UE vor evidenția cele mai importante evoluții ale tehnologiei blockchain, vor promova proiectele implementate de rezidenții UE și vor consolida angajamentul cu cei implicați în dezvoltarea tehnologiei blockchain.

Comisia Europeană a finanțat proiectele care implementează blockchain-ul prin intermediul programelor UE de cercetare FP7 și Horizon2020 începând cu anul 2013. Până în anul 2020, Comisia va oferi cca 340 de milioane de Euro pentru finanțarea proiectelor care vor implementa tehnologia blockchain.

Proiectul implementat de Comisia Europeană va facilita cooperarea transfrontalieră pentru a identifica cazurile de utilizare practică a tehnologiei blockchain, conectarea celor mai buni experți din Europa și promovarea unui dialog deschis pentru tehnologii, inovatori, cetățeni, oamenii din industrie, autorități publice, autoritățile de reglementare și de supraveghere, în vederea discutării și dezvoltării de noi idei și proiecte.

Reamintim că Juridice Moldova cercetează aspectele juridice ale tehnologiei blockchain precum și natura juridică a smart contracts, pentru orice întrebări nu ezitați să ne contactați la adresa de email office@juridicemoldova.md


Aflaţi mai mult despre , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.