Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Geneva testează eliberarea extraselor privind informația din Registrul persoanelor juridice prin blockchain

Geneva testează eliberarea extraselor privind informația din Registrul persoanelor juridice prin blockchain
03.02.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Statul Geneva (Elveția) experimentează tehnologia Blockchain pentru autentificarea și semnarea documentelor digitale. Este pentru prima dată în Elveția când această tehnologie promițătoare este folosită în acest context la nivelul autorităților publice și pentru serviciile publice, motiv pentru care Confederația sprijină această inițiativă în cadrul proiectelor de inovare ale E-guvernării elvețiene din 2017/2018.

În timpul fazei pilot, extrasele din Registrul persoanelor juridice nu vor avea forță juridică. Scopul este testarea mecanismului și punerea treptată în aplicare a Hotărârii privind furnizarea de extrase și autorizații digitale certificate.

Tehnologia Blockchain va permite satului Geneva să autentifice și să semneze extrase electronice. Prin urmare, oricine va putea verifica dacă autoritatea a emis un extras electronic cu ajutorul serviciului de validare online: https://blockchain.ge-lab.ch/validation.


Aflaţi mai mult despre , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.