Banking
 
Comentariile sunt închise pentru Legea cu privire la organizațiile de creditare nebancară, votată în lectură finală de către Parlament

Legea cu privire la organizațiile de creditare nebancară, votată în lectură finală de către Parlament
09.02.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Legea cu privire la organizațiile de creditare nebancară are ca obiect reglementarea condițiilor de acces la activitatea de creditare nebancară, stabilirea statutului juridic și particularităților de constituire și de activitate a organizațiilor de creditare nebancară, asigurarea condițiilor de apărare a drepturilor și a intereselor legitime ale creditorilor, donatorilor, clienților, precum și ale fondatorilor, asociaților și acționarilor organizațiilor de creditare nebancară.  Scopul constă în asigurarea dezvoltării domeniului de creditare nebancară, inclusiv prin prevenirea riscurilor excesive în sistem, precum și sporirea accesului la resurse financiare al persoanelor fizice și juridice.

Potrivit noilor reglementări, creditul nebancar constituie un angajament de a acorda bani ca împrumut cu condiția rambursării acestora, a plății dobânzii și/sau a altor plăți aferente. Totodată, organizația de creditare nebancară este o societate pe acțiuni sau societate cu răspundere limitată, care desfășoară cu titlu profesional acordarea de credite nebancare și leasingul financiar.

Legea intră în vigoare la data de 1 iulie 2018, iar odată cu intrarea în vigoare a acesteia se abrogă Legea nr. 280-XV din 22 iulie 2004 cu privire la organizațiile de microfinanțare.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul oficial al Parlamentului Republicii Moldova, iar Proiectul legii cu privire la organizațiile de creditare nebancară poate fi accesat aici.


Aflaţi mai mult despre ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.