Arbitraj
Comentariile sunt închise pentru Conferința internațională ”Recunoașterea și Executarea Hotărârilor Judecătorești și Arbitrale Străine: experiența SUA și Republicii Moldova”

Conferința internațională ”Recunoașterea și Executarea Hotărârilor Judecătorești și Arbitrale Străine: experiența SUA și Republicii Moldova”
03.06.2019 | Vlad Bercu

În poză Managing Partner GLADEI & PARTNERS, Roger Gladei și Senior Associate, Dan Nicoară.

Pe 20 mai 2019, între orele 14:30 – 16:30, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova împreună cu Departamentul Internațional al Asociației Barourilor Americane (American Bar Association – ABA), a organizat Conferința internațională cu genericul ”Recunoașterea și Executarea Hotărârilor Judecătorești și Arbitrale Străine: experiența SUA și Republicii Moldova”.

Conferința menționată face parte din evenimentele organizat în programul de schimb internațional în domeniu juridic International Legal Exchange (ILEX) al Departamentul Internațional al ABA, condus de Robert L. Brown.  Republica Moldova este prima în lista statelor în care vor avea loc vizitele de lucru ABA ILEX în acest an, după care urmează Ucraina și Belarus.  ILEX a fost creat de Casa de delegați ABA în 1968 cu misiunea de a promova schimbul de idei între profesioniștii juridici (inclusiv avocați și judecători) cu privire la implementarea statului de drept în întreaga lume.

Dan Nicoară, Senior Associate GLADEI & PARTNERS

Vorbitori în cadrul conferinței vor fi domnii: Robert E. Lutz, Profesor în cadrul Facultății din California, Los Angeles, Southwestern Law School și arbitru în cadrul arbitrajelor comerciale și private (e.g. NAFTA și WTO); Mihail Buruiană, Profesor în cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova și practician în litigii arbitrale comerciale, inclusiv internaționale; și Dan Nicoară, Asociat Senior în cadrul Biroului asociat de avocați „Gladei și Partenerii” și practician în litigii arbitrale, inclusiv comerciale și investiționale internaționale (ICSID).

Dan Nicoară a prezentat următoarea temă: Recognition and Enforcement of Foreign Court Judgments and Arbitral Awards: Moldovan Experience (link prezentare aici).

 


Aflaţi mai mult despre , , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.