Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru GOOGLE suspectat de procurorii americani că monopolizează piața de publicitate

GOOGLE suspectat de procurorii americani că monopolizează piața de publicitate
11.09.2019 | Admin

Alina Lavri

Alina Lavric

Fiind considerat cel mai grandios motor de căutare din lume, Google devine tot mai influent pe piață. Recent, procurorii generali din mai multe state americane au anunțat despre demararea unei investigații separate privind compania Google, despre care s-ar presupune că reprezintă un monopol pe piața de publicitate și servicii de căutare pe internet.

Procurorii generali au anunțat despre demararea investigației în incinta Curții Supreme a SUA de la Washington.

“Deși, mulți utilizatori consideră că internetul este gratuit, din veniturile Google de 117 miliarde de dolari, suntem siguri că aceasta nu e deloc așa. Această companie domină în toate aspectele: publicitate și căutare pe internet, domină de partea cumpărătorilor și vânzătorilor, la licitații și chiar pe platforma YouTube “, a declarat procurorul general al statului Texas, Ken Paxton, anunțând ancheta. Paxton a afirmat că ancheta, care va fi pornită în Texas, va implica 50 de state și teritorii americane. “Aceasta este doar o anchetă, nu este vorba despre urmărire penală”, a spus Paxton. Totodată, a menționat că în fiecare minut se efectuează 3,8 milioane de operațiuni de căutare pe site-ul Google, iar Google controlează rezultatele majorității acestor căutări.

O altă declarație a parvenit din partea procurorului de la Washington, Carl Rasin, acesta concluzionând că investigația se referă la „posibilul comportament monopolist” al companiei.

Potrivit procurorului statului Indiana, Curtis Hill, ancheta este „independentă” și „preliminară”, dar se bazează pe suspiciuni că compania poate folosi practici necinstite pentru promovarea serviciilor sale. El a comparat Internetul cu o autostradă de informații, al cărei control este acum complet în mâna companiei – Google. „Vrem să aflăm pentru statele noastre dacă acest management se face cu sinceritate, dacă există concurență pe internet și, mai important, dacă  inovațiile sunt încă în interesul companiilor mai mici”, a spus Hill.

Procurorul din Utah, Sean Reyes, a remarcat că ancheta a fost pornită în urma înregistrării unor apeluri de la rezidenții țării, cât și din cauza adresării anumitor întrebări ce vizează, în măsură directă, acțiunile Google.

La rândul său, procurorul statului Florida, Ashley Moody, a declarat că ancheta va afecta, de asemenea, colecția de informații a utilizatorilor Google pentru a-și promova serviciile și publicitatea.

Actualmente, compania GOOGLE este tot mai mult acuzată de încălcarea angajamentelor de confidențialitate, dar și criticată pentru influența extinsă pe piață de către autoritățile americane, aceste suspiciuni s-au soldat cu demararea investigațiilor separate, verificări și anchete.

Sursă: https://ria.ru/20190909/1558507037.html?utm_source=ip_club%2C%20facebook&utm_term=ip%2Bclub&utm_campaign=IP_CLUB&fbclid=IwAR3qEyuwvma37xx8QACsEmf5TpxcQ5QE6XfVkJwtGdl0jqukYg9IwztBnjo


Aflaţi mai mult despre ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.