Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Obligația „de a fi fericit” impusă printr-un decret municipal de către un primar din Franța

Obligația „de a fi fericit” impusă printr-un decret municipal de către un primar din Franța
24.09.2019 | Admin

Alina Lavri

Alina Lavric

Primarii au prins gustul decretelor municipale! După decretul care interzice ploaia și maladiile, primarul din Essarts-en-Bocage, la nord-est de Roche-sur-Yon, vestul Franței, ia o măsură „cu obligația de a fi fericit”.

Astfel, zilele trecute, primarul micului oraș din 9.000 de locuitori, Freddy Riffaud, a publicat un „decret municipal” pentru perioada de 5-11 octombrie, când se desfășoară prima ediție a unui festival de muzică ”Localitatea în bucurie”, decretând în mod oficial obligația pentru cetățenii săi ”de a fi bucuroși”.

Decretul, datat din 13 septembrie și constituit din 7 articole, solicită, totodată, ”interzicerea difuzării muzicii care ar putea fi percepută ca deprimantă sau tristă, de filme, povești și cărți care se termină rău”. Toate acestea trebuie „să fie înlocuite de filme, povești și cărți care produc endorfine și hormonii fericirii”. La fel, decretul impune „buna dispoziție de la 08:00 dimineața până la 22:00 în fiecare zi” și „să faci să zâmbească cel puțin 10 persoane pe zi”.

Bucuria să devină o cauză națională?

Primarul nu și-a trecut decretul pentru validare la prefectură, însă, „nu este necesar: tot ce este în el este o prerogativă a puterii”, a afirmat Riffaud. Și speră că inițiativa lui va avea impact. La fel, a constatat că „succesul pentru noi ar fi să se răspândească în toată Franța și de ce nu, să devine o cauză națională”.

Știm că bucuria nu poate fi decretată, dar cu toate acestea putem saluta această dorință de a o face să apară „prin toate mijloacele”.

SURSE:

www.francebleu.fr

www.leparisien.fr


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.