Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Apel deschis: Acțiune pentru Justiție, ediția a IV-a

Apel deschis: Acțiune pentru Justiție, ediția a IV-a
27.09.2019 | Admin

A.O. ”Acțiune pentru Justiție” lansează cea de-a patra ediție a programului „Acțiune pentru Justiție” – platformă națională de formare a tinerilor juriști. Acesta are drept scop dezvoltarea unei rețele a tinerilor profesioniști din drept, așa încât pregătirea acestora să determine un nivel înalt de profesionalism și integritate în cariera ce o vor urma.

Apelul e deschis pentru toți tinerii juriști (în curs de obținere a Licenței în Drept, ori absolvenți) cu vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani,  ce au drept deziderat formarea profesională și personală prin intermediul educației nonformale și relaționarea cu instituții și actori din sistemul de drept.

Programul s-a bucurat încă din primele ediții de susținerea oferită de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiție penală și aplicare a legii și a fost realizat în continuare, în parteneriat cu Fundația Hanns Siedel în Republica MoldovaAsociația Tinerilor Avocați din Moldova, Pretura Sectorului Centru, Institutul Leavitt pentru Dezvoltare Internațională și a Fundației Freedom House în Moldova.

Cea de-a patra ediție a proiectului „Acțiune pentru Justiție” oferă următoarele module de formare:

  1. IKnow (Cunoaștere) – Curs de dezvoltare personală pentru capacitarea în domeniul  liderismului, oratoriei, managementul timpului, brandului personal și comunicării eficiente.
  2. ILearn (Interacțiune) –  Sesiuni cu experți profesioniști din drept și nu numai, din țară și de peste hotare, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte actuale sistemului de drept.(Ex-plu: Dreptul proprietății intelectuale, Practicile CtEDO, Dreptul concurenței.)
  3. ICare (Relaționare) –Comunitatea #A4J reprezintă o rețea națională de tineri juriști. Astfel, fiind parte a programului, devii parte a comunității.
  4. ICan (Acțiune) – Instruire și consiliere în domeniul managementului proiectelor.

Pe lângă acestea, în cadrul programului „Acțiune pentru Justiție” se vor desfășura o serie de evenimente publice și întâlniri regulate cu experți de peste hotare, dar și cu absolvenții primelor ediții a proiectului – membri ai rețelei  „Acțiune pentru Justiție”.

Durata programului: octombrie – decembrie 2019 (60 ore de instruire).

Perioada de aplicare: 13 septembrie – 29 septembrie 2019.

Cei mai activi participanți ai proiectului vor fi premiați cu o vizită de studiu peste hotare.

Pentru mai multe detalii și aplicare, accesați link-ul.


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.