Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Felicitarea aniversară dedicată împlinirii a 60 de ani de la fondarea Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova

Felicitarea aniversară dedicată împlinirii a 60 de ani de la fondarea Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova
01.10.2019 | Vlad Bercu

Dr. conf. univ. Elena Belei, Secretar de stat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Republica Moldova

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova la ai săi 60 ani este mult prea tânără pentru a se compara cu facultăți similare din lume, și mult prea experimentată pentru a-și tăgădui calitatea de lider național.
De șase decenii pe băncile facultății se perindă generații de juriști remarcabili care încep prin a studia Constituția și finalizează prin a îngriji și promova texte noi de lege.

Drepturile justițiabililor sunt apărate cu vehemență și mult profesionalism de către avocați remarcabili, soarta celor care ajung în instanțe este hotărâtă de magistrați care se afla sub povara unei enorme responsabilități, executarea efectivă este grija executorilor judecătorești care se preocupă cu promptitudine de finalitatea justiției. Majoritatea dintre aceștia sunt absolvenți ai Facultății de Drept USM. Acesta este un motiv de mare mândrie, dar impune multă prudență și multă grijă pentru propriile fapte. Justul echilibru între aceste sentimente este, de fapt, ceea ce menține justiția în vizorul întregii societăți.

Îmi exprim ferma convingere că profesorii și studenții Facultății de Drept vor rămâne exemple demne de urmat pentru multe generații și vor reprezenta în continuare nucleul Universității de Stat din Moldova.

Av. Roger Gladei, Managing Partner GLADEI & PARTNERS, Președinte al Curții internaționale de arbitraj AmCham

Ajunsă la vârsta înțelepciunii, Facultatea de Drept știe să rămână cea mai râvnită și interesantă. Se datorează în primul rând profesorilor, atât veteranilor deveniți legendari (la fel ca și glumele unora dintre ei), cât și tinerilor temerari, care îi aduc o alură modernă și proaspătă. Se datorează și comunității de alumni, care înscriu cu mândrie denumirea facultății în CV, știind că asta le va da un avantaj competitiv (o confirm ca și angajator, fără tăgadă). Poate și mai multe, ne spunem și îi spunem noi, studenții de ieri și practicienii de azi, dornici de a împărtăși rodul experienței noastre, spre binele studenților de azi. Vreau să exprim recunoștința și aprecierea pentru implicarea Facultății în proiectele comune recente, inclusiv internaționale, dar și intenția de colaborare în proiecte noi, de perspectivă.

Av. Oleg Efrim, Managing Partener EFRIM ROȘCA ASOCIAȚII

Sunt mândru să fiu contemporanul acestei frumoase aniversări a Alma Mater, care a lansat nume grele în domeniul dreptului. Le urez profesorilor, studenților si conducerii facultății să insiste în a ridica prestigiul facultății de drept la noi înălțimi! La mulți ani!

 

 

Av. Daniel Cobzac, Managing Partner COBZAC & PARTNERS

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate a Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, adresez sincere felicitări și urări de bine profesorilor, studenților și angajaților facultății. Constat cu mândrie că în nenumărate rânduri Universitatea de Stat din Republica Moldova a fost declarată cea mai bună universitate din țară, iar Facultatea de Drept este una dintre cele mai populare facultăți din cadrul universității. Numărul viitorilor studenți care aplică în fiecare an la această facultate, dar și specialiștii care o absolvă, confirmă calitatea înaltă a studiilor, profesionalismul profesorilor și buna reputație a facultății și a universității. Vă doresc în continuare mulți ani de reușite frumoase și multe generații de absolvenți de succes!

Dr. conf. univ. av. Octavian Cazac, Name Partner ȚURCAN CAZAC LAW FIRM

În Moldova, poți deveni licențiat în drept la oricare dintre facultățile de drept existente. Însă primești o șansă unică de a cunoaște personalități ale dreptului și de a fi marcat de ele, anume la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Mă bucur că 19 ani în urmă am pășit pragul acestei facultăți ca student și ea mi-a modelat cariera juridică și chiar viața neprofesională. Sper, cu timpul, după absolvire, studenții noștri să simtă aceeași mândrie și recunoștință pe care o simt și eu.

Echipa JURIDICE MOLDOVA

Onorată Facultate! Stimați dascăli! Distinși absolvenți ai acestei facultăți! Dragi colegi!

În suita timpului, ancorăm un anotimp în care se cântăresc performanțele, iar Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova răsfoiește o nouă filă în cartea istoriei sale!

În mediul Almei Mater, 60 de ani împliniți reprezintă o vârstă a deplinei maturități profesionale, a proiectelor didactice și științifice nu doar conturate, ci împlinite în bună parte, ori în curs de derulare și finalizare. Este, totodată, o vârstă a dreptății și gândirii, a înțelepciunii și bunăvoinței, a dăruirii către cei mai tineri, pentru a dobândi în schimb bunul renume, neuitarea generațiilor ce ne succed și conștiința datoriei.

Astăzi, cu sfințenie reiterăm convingerea fermă că suntem în fața unui templu al cunoașterii, adevărat, profund, nestingherit de convenții, dominat de pasiunea exprimării de sine, suntem ucenicii unui lăcaș cultural și științific, care a făurit, prin activitatea nobilă a profesorilor, valorile şi dimensiunea educaţională.

Această aniversare este un prilej de mândrie pentru toți cei care, într-un fel sau altul, sunt parte din ceea ce se cheamă “Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova”, promotor consecvent al spiritului universitar, loc în care se îmbină armonios tradiţia și inovaţia, trecutul și prezentul, prezentul și viitorul.

Onorați dascăli, suntem convinși că nu veți înceta să ne fermecați mulți ani înainte cu dedicația profesională de care ați dovada până în prezent!

Adresăm expresia înaltei recunoștințe și a sentimentelor sincere, însoțite de gânduri alese, prosperitate și noi realizări în activitatea nobilă de edificare a societăţii bazate pe cunoaştere!

Mulți ani rodnici și luminoși!

Să pășim continuu cu DREPTUL spre noi generații de elită intelectuală!

VIVAT ALMA MATER!





Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.