Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Reacția Președintelui Uniunii Avocaților din Moldova la statisticile prezentate de Centrul de Resurse Juridice din Moldova

Reacția Președintelui Uniunii Avocaților din Moldova la statisticile prezentate de Centrul de Resurse Juridice din Moldova
09.10.2019 | Vlad Bercu

Marți, 9 octombrie 2019, Uniunea Avocaților din Moldova a comunicat reacția Președintelui Uniunii Avocaților din Moldova la statisticile prezentate de Centrul de Resurse Juridice din Moldova în cadrul raportului „Justiția din Republica Moldova în cifre – o privire comparativă”.

Conform comunicatului, preşedintele Uniunii Avocaţilor, Emanoil Ploşniţa a declarat că la ora actuală, avocaţii sunt trataţi neechitabil faţă de alte categorii profesionale, ”Statul nu încurajează absolut deloc profesia de avocat, şi asta se demonstrează prin facilităţile de care se bucură judecătorii şi procurorii cu imaginea pătată, dar care cu succes, pot accede în profesia de avocat”.

De asemenea, Preşedintele Uniunii Avocaţilor, susţine că avocaţii nu sunt protejaţi de stat, precum o fac statele membre CoE, care în primul rând şi prioritar, au o legislaţie stabilă şi concretă ce reglementează activitatea profesională a avocatului. „Reglementările normative reprezintă baza pentru avocat. După aceasta, putem analiza şi critica activitatea avocaţilor şi să se aducă îmbunătăţiri pentru a avea rezultate profesionale de nivelul standardelor statelor membre Uniunii Europene”, a mai adăugat Emanoil Ploşniţa.


Aflaţi mai mult despre ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.