Comunicate
Comentariile sunt închise pentru Reprezentanții companiilor interesate de listare la bursă pot obține certificare în Relația cu Investitorii

Reprezentanții companiilor interesate de listare la bursă pot obține certificare în Relația cu Investitorii
10.10.2019 | Vlad Bercu

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) și Societatea pentru Relația cu Investitorii din UK (The UK Investor Relations Society / IR Society) anunță o colaborare exclusivă. Profesioniștii interesați de extinderea expertizei în domeniul relației cu investitorii au acum acces la cursurile IR Society și vor obține un Certificat în Relația cu Investitorii (Certificate in Investor Relations – CIR) de la un furnizor global de renume.

Acest proiect este de interes pentru companiile din Republica Moldova care ar dori să se listeze la Bursa de Valori București (BVB), similar Purcari, listat la BVB din 2018. Cele mai bune practici internaționale recomandă companiilor care se pregătesc de listare la bursă să desemneze o persoană responsabilă de Relația cu Investitorii. CIR este o calificare recunoscută la nivel internațional pentru profesioniștii din domeniul relației cu investitorii (RI) și oferă resursele necesare pentru implementarea celor mai bune practici în domeniu.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:
„Misiunea ARIR este de a oferi membrilor noștri o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii. IR Society ne-a ghidat în procesul de înființare a Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România și cu această nouă colaborare adăugăm un pilon esențial în implementarea celor mai bune practici în România. Suntem entuziaști să facilităm accesul profesioniștilor din domeniul financiar-bancar la o certificare recunoscută internațional.”

Profesioniștii interesați sunt invitați să se înscrie la program care include un curs pentru studiu individual și un examen în București. Subiectele abordate în cadrul cursului se referă la Principii în Relația cu Investitorii, Piețe financiare, Companii și Reglementare, Mediul de reglementare, Principii de evaluare contabilă și investiții, Relații cu investitorii eficiente – în practică, asigurând o înțelegere vastă a elementelor cheie ale acestui domeniu și ale piețelor financiare, precum și captarea elementelor esențiale privind cele mai bune practici de pe piețele internaționale.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):
ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată pentru a oferi companiilor listate și companiilor interesate de listarea la bursă o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanța corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București, ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom și Antibiotice s-au alăturat ca Membri Asociați și INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.

Urmăriti-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

Despre Investor Relations Society:
The Investor Relations Society (IR Society) este o organizație construită pe bază de afiliere ca membru, care există pentru a promova cele mai bune practici în relațiile cu investitorii în Marea Britanie și nu numai. Este condusă de profesioniști din relația cu investitorii pentru profesioniștii din relația cu investitorii. Înființată în 1980, misiunea IR Society este de a promova cele mai bune practici în relațiile cu investitorii; de a sprijini dezvoltarea profesională a membrilor săi; de a reprezenta punctele lor de vedere către organismele de reglementare, comunitatea de investitori și guvern; și de a acționa ca un forum pentru emitenți și comunitatea de investitorii.

IR Society are peste 850 de membri din Marea Britanie, Europa și nu numai, inclusiv reprezentanți din majoritatea companiilor din FTSE 100, din un număr mare de companii din FTSE 250 și din un număr de companii AIM și companii mai mici, precum și consilieri din relația cu investitorii și furnizori de servicii. Pentru mai multe informații, vizitați www.irsociety.org.uk sau conectați-vă cu noi pe Twitter (@IRSocietyUK) sau pe LinkedIn.


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.