Jurisprudenţă
Comentariile sunt închise pentru Curtea de Apel Chişinău a casat decizia Judecătoriei Chișinău în privința lui Ion Ceban

Curtea de Apel Chişinău a casat decizia Judecătoriei Chișinău în privința lui Ion Ceban
11.10.2019 | Admin

La data de 14 octombrie 2019, Publika.md informează că Curtea de Apel Chişinău a casat, astăzi, decizia primei instanţe care a interzis panourile, dar şi un stoc de ziare şi unele spoturi de pe reţelele de socializare. Totodată, magistraţii de la Curtea de Apel au pronunţat o nouă hotărâre prin care au respins cererea de chemare în judecată a celui care a reclamat pretinsele încălcări. Este vorba despre candidatul “Uniunii Salvaţi Basarabia” pentru Capitală, Valeriu Munteanu.

***

La data de 10 octombrie 2019, Judecătoria Chișinău a emis o Hotărâre prin care a constatat încălcarea legislației electorale, și anume încălcări în agitație electorală.

Candidatul la funcția de Primar general al mun. Chișinău a încălcat dizpozițiile art. 52 alin. 8 din Codul Electoral care prevede:

“Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.”

În speță, candidatul electoral a publicat și distribuit în rețeaua internet o imagine în care apare monumentul domnitorului Ștefan Cel Mare:

Instanța de judecată a obligat candidatul electoral să nu utilizeze imaginea domnitorului în campania electorală, să lichideze stocurile de ziare electorale cu aceeași imagine și să scoată panourile stradale-electorale unde se utilizează imaginea personalității istorice.


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.