Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Avocat sancționat cu 10 luni de suspendare din practică pentru postarea unor comentarii pe o rețea de socializare

Avocat sancționat cu 10 luni de suspendare din practică pentru postarea unor comentarii pe o rețea de socializare
28.10.2019 | Vlad Bercu

Portalul Legal Cheek informează că un avocat britanic  care a postat o serie de comentarii „jignitoare” pe un grup de facebook adresate unui membru al grupului, a fost suspendat din practică pentru o perioadă de 10 luni.

Acest lucru se întâmplă la mai puțin de o săptămână după ce autoritatea de supraveghere profesională a emis noi orientări privind regulile de comportament în social media.

Tribunalul disciplinar care a examinat cauza, l-a considerat vinovat pe Richard Miles, avocatul sancționat, de încălcarea noilor dispoziții atunci când, în martie 2018, a postat pe  un grup de facebook, comentarii care au fost calificate drept „ofensatoare și descurajante, inclusiv ce privesc aspecte sexuale și / sau natura violentă ”.

Făcând acest lucru, Miles, care și-a început activitatea în domeniul avocaturii în 1997, a acționat într-un mod care a putut să diminueze încrederea publicului larg în profesia de avocat. Comentând cu privire la ordinul de suspendare, Sara Jagger, directorul de aplicare a legii și executării, Bar Standards Board (BSB), a declarat:

„Avocații sunt obligați să acționeze în așa fel încât să nu creeze situații prin care se diminuează încrederea publicului larg în profesia de avocat. Tribunalul a constatat că domnul Miles a încălcat această obligație, iar decizia sa de a-l suspenda arată consecințele grave pentru avocați care pot rezulta dintr-un comportament necorespunzător pe social media. ”

Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi supusă unei căi de atac.


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.