Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru UPDATE! Tinerii juriști pot schimba fața sistemului de justiție prin participarea în programul LEAD 2019!

UPDATE! Tinerii juriști pot schimba fața sistemului de justiție prin participarea în programul LEAD 2019!
05.11.2018 | JURIDICE MOLDOVA

UPDATE: Termenul pentru aplicare a fost prelungit până joi, 15 noiembrie 2018, ora 23.59!

Îţi doreşti să contribui la schimbarea sistemului de justiţie din Republica Moldova? Vrei să fii parte a unei comunităţi din care nu lipseşte profesionalismul, dedicarea, motivarea şi curajul? LEAD – prgramul de leadership pentru tineri jurişti din Republica Moldova poate fi o oportunitate în acest sens.

Asociația INK împreună cu Centrul Român pentru Politici Europene – R.Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei lansează apelul la candidaturi pentru ediția a 3-a a programului LEAD, dedicat tinerilor juriști din Republica Moldova aflați în primii 5 ani de carieră profesională (judecător, procuror, avocat sau stagiar, asistent judiciar, notar, executor judecătoresc, consilier juridic, juristconsult, asistent universitar, polițist cu studii în drept etc.), masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu.

Ediţia a 3-a a programului îşi propune să reunească cei mai buni 20 de tineri juriști care vor demonstra potențial de lideri și dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție; tineri care au curaj, inițiativă, iau decizii pe baza unor valori și principii bine conturate, sunt motivați și decişi să lupte pentru opiniile și visurile lor!

Irina DIGORI, Project Manager MO9, JURIDICEMOLDOVA, este absolventă a programului LEAD, ediţia a 2-a şi afirmă următoarele: “Un an în urmă am aplicat la Programul LEAD datorită frumoaselor recomandări care veneau din partea unei persoane de încredere. Astăzi, îmi dau seama că aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii luate la acel moment: marile aşteptări pe care le aveam, au fost mai mult decât îndreptăţite! Acest program mi-a oferit ocazia să cunosc oameni extraordinari, pe care îi caracterizează pasiunea faţă de drept şi dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea sistemului de justiţie. Deşi eram străini la primul training, pe parcursul proiectului am legat prietenii strânse, iar astăzi suntem o adevărată comunitate bazată pe valori şi aspiraţii comune. Împreună putem discuta cele mai diverse probleme juridice (participanţii activând în diferite domenii ale dreptului), putem implementa idei şi proiecte care să soluţioneze dificultăţile pe care le întâmpinăm în desfăşurarea activităţii şi care să amelioreze calitatea justiţiei în ansamblu. Toate acestea se datorează Programului LEAD, care ne-a oferit nu doar oamenii potriviţi, dar şi toate cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a aduce o schimbare de valoare în societate. Aplicaţi cu încredere la acest proiect şi deveniţi o parte a minunatei comunităţi LEAD.

Elena PODOLEANU, membră a JURIDICEMOLDOVA, absolventă a ediţei I-i a programului încurajează tinerii jurişti care se identifică cu valori precum dreptate, adevăr, echitate şi îşi doresc să fie factori de schimbare a sistemului de justiţie din Republica Moldova să aplice la programul care le va oferi intrumente necesare dezvoltării profesionale şi personale, o comunitate de profesionişti ai dreptului împreună cu care vor izbândi, cu paşi mici, să schimbe lucruri prin implementare de proiecte. „Veţi fi ghidaţi de traineri nu doar profesionişti, dar şi dedicaţi cauzei, veţi cunoaşte oameni pentru care nu există „nu se poate”, ci „haideţi să încercăm”. LEAD nu se rezumă doar la cele 5 sesiuni de training, dimpotrivă, ele sunt doar o uşă care duc spre un orizont care, recunosc, eu nici nu-l admiteam la început. Am fost 18, dar astăzi suntem 36, iar în curând – 56. LEAD nu se opreşte la sistemul de justiţie din Republica Moldova, or noi am ajuns să-l cunoaştem şi pe cel din România, iar, în această toamnă, am învăţat din bunele practici ale sistemului de justiţie ale Berlinului.”

Ce presupune LEAD 2019?

Program de leadership pentru tineri jurişti din Republica Moldova (ediţia a 3-a, 2019):

  • Sesiunea 1 | Viziune şi creativitate (24-27 ianuarie 2019)
  • Sesiunea 2 | Conducerea unei echipei și munca în echipă  (21-24 februarie 2019)
  • Sesiunea 3 | Abilităţi de comunicare și prezentare. Învață să convingi!  (28-31 martie 2019)
  • Sesiunea 4 | Managementul schimbării și luarea celor mai bune decizii (11-14 aprilie 2019)
  • Sesiunea 5 | Managementul Proiectelor. Setul de unelte necesar juriștilor  (16-19 mai 2019)
  • Vizită de studiu la București | Sistemul de justiție din România (4-7 iunie 2019)

Sesiunile de training au loc la intervale de aproximativ o lună în perioada ianuarie-iunie 2019, iar prezența este obligatorie. Fiecare sesiune începe joi la ora 13:00 și se încheie duminică la ora 13:00 iar modulele de training se desfășoară în intervalele 09:00-13:00 și 15:00-19:00. Locațiile sesiunilor de training vor fi transmise celor selectați până la data de 14 decembrie 2018.
Toate costurile programului (mese, cazare, pauze de cafea, materiale de training, deplasări în România) sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport pe teritoriul Republicii Moldova vor fi acoperite parțial de către participanți.

Cum poţi aplica pentru LEAD 2019?

Pentru a te înscrie în procesul de selecție, trimite dosarul de candidatură în limba română
la adresa leadership@ink.org.ro până joi, 15 noiembrie 2018, ora 23.59.

Dosarul trebuie să conțină:
– un CV
– o scrisoare de motivație de 1 pagină
– un eseu de maxim 2 pagini în care să prezinți ideea ta concretă de schimbare din sfera justiției, pe care tu personal îți dorești să o implementezi în profesia ta, în instituția în care activezi sau în sistemul de justiție din Republica Moldova.

Procesul de selecție constă din:
– preselecția candidaturilor (12-18 noiembrie 2018) și
– interviuri cu candidaţii preselectaţi (23-25 noiembrie 2018).

Rezultatul final va fi comunicat până la data de 14 decembrie 2018. Toți candidații, atât cei admiși cât și cei respinși în diferitele etape de selecție, vor fi informaţi prin e-mail.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți şi a afla mai multe detalii despre proiect, intră pe www.ink.org.ro şi/sau pe Facebook la adresa www.facebook.com/LEADMoldova.

Mult succes!


Aflaţi mai mult despre , , ,Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.