Banking
 
Comentariile sunt închise pentru Federația Rusă obligată la plata a 1.3 miliarde dolari unei Bănci din Ucraina

Federația Rusă obligată la plata a 1.3 miliarde dolari unei Bănci din Ucraina
27.11.2018 | Vasile Soltan

Vasile Soltan

Vasile Soltan

La data de 26 noiembrie 2018, Federația Rusă a fost obligată de către Tribunalul Arbitral din Paris la plata a 1.3 miliarde dolari unei bănci din Ucraina – „Ощадбанк” (100 % capital de stat) pe motivul exproprierii activelor și afacerilor ca urmare a anexării Peninsulei Crimeea în anul 2014.

Tribunalul compus din Sir David A.R. Williams QC, Charles N. Brower și Hugo Perezcano Diaz a adoptat în unanimitate hotărârea arbitrală favorabilă băncii, acordându-i 1.3 miliarde $, ajungându-se la concluzia că atunci când au fost confiscate activele și afacerile „Ощадбанк”, Federația Rusă a încălcat Tratatul bilateral privind protecția investițiilor din 27 noiembrie 1998 încheiat cu Ucraina.

Arbitrajul a fost inițiat în anul 2016,  fiind administrat de Curtea Permanentă de Arbitraj (Haga), conform Regulilor Comisiei Națiunilor Unite pentru Dreptul Comercial Internațional (UNCITRAL).  „Ощадбанк” a fost reprezentată de Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP și firma Asters Consult (Ucraina), în timp ce Federația Rusă nu a participat în procedura respectivă.

 

https://www.oschadbank.ua





Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.