Cyberlaw & Data protection
 
Comentariile sunt închise pentru Istoria peștișorului de aur sau de ce trebuie să participi la Legal Hackathon Chișinău 2018

Istoria peștișorului de aur sau de ce trebuie să participi la Legal Hackathon Chișinău 2018
29.11.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Articol semnat de Macovei Maxim. 

Demuuuult, când încă la ședințele de judecată era obligatorie prezența fizică, când juriștii nu utilizau machine learning pentru analiza practicii judiciare iar birourile de avocați nu știau de CRM și automatizarea proceselor, s-a întâmplat o istorie care a marcat sistemul de justiție. 

Era odată un jurist care a trecut prin perioada dot.com în care Stevii, Bilii și Marcii meștereau în garajuri startup-uri de miliarde, în care apărea Visa, Mastercard, PayPal și Revolut. El observa cum mai toate industriile trec printr-o metamorfoză. Băncile se digitalizau. Comerțul se digitaliza și pășea încrezut pe terenul analizei predictive și big data. Până și agricultura se automatiza. Mașinile zburau în cosmos, Bezoșii și Muskii planificau colonizarea altor planete. 

Juristul ducea evidența timpului și clienților în Excel, se lăuda în CV că poate redacta documente în Word și face slide-uri în Power Point cu 1000 de cuvinte per slide. El avea presimțirea că ceva nu merge cum ar trebui. De fapt care mers, el știa că totul stă pe loc.   

A ieșit el într-o duminică la pescuit cu procurorul raionului, judecătorul din capitală, avocații cu barsetcă, alți confrați versați în ale tehnologiei. A prins un peștișor de aur. 

Peștișorul spune: – juristule, lasă-mă în iaz și îți îndeplinesc 3 dorințe! 

N-a stat juristul mult timp pe gânduri și i-a spus peștișorului: – (1) vreau să ajung într-un loc unde mă vor învăța să creez o minune tehnologică care va perfecționa sistemul de justiție, (2) să fiu ajutat, asistat, ghidat în acest proces de profesioniști din alte domenii ca IT-ul, marketing-ul, antreprenoriatul și (3) să primesc 2000$ dolari pentru asta! 

Peștișorul i-a îndeplinit dorința! I-a dat link-ul la Legal Hackathon Chișinău – http://legalhackathon.md/,

la evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/2117030058318093/

și la formularul de înregistrare

Juristul a mers în perioada 7-9 Decembrie la iHub, a participat la Legal Hackathon Chișinău 2018 iar restul deja e istorie! 

*Toate datele indicate în acest articol ar putea fi adevărate, însă asta nu este precis. Se spune că peștișorul ar fi fost susținut de Asociația Obștească Invento, Comunitatea Chișinău Legal Hackers și desigur de Freedom House în Moldoca. 





Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.