Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru OAMENII DREPTĂȚII – 2 evenimente juridice cu participarea profesioniștilor din Republica Moldova și România vor avea loc la Chișinău la 15 și 16 mai 2019

OAMENII DREPTĂȚII – 2 evenimente juridice cu participarea profesioniștilor din Republica Moldova și România vor avea loc la Chișinău la 15 și 16 mai 2019
07.05.2019 | JURIDICE MOLDOVA

La 15 și 16 mai 2019, la Chișinău, vor avea loc 2 evenimente juridice cu participarea profesioniștilor din Republica Moldova și România.
Numărul de locuri este limitat. Pentru a vă rezerva locul în sală, completați formularul de înscriere pentru fiecare eveniment separat!
Descrierea evenimentelor și link-urile către formulare le găsiți mai jos.


Proiecția filmului „OAMENII DREPTĂȚII. În dialog cu Liana Alexandru” – premiera în Republica Moldova!

Data: 15 mai 2019 (miercuri). Ora: 19.30-21.30 (intrare de la 19.00). Locația: Summit Events, sala NewYork.

Formularul de înscriere: https://forms.gle/FwnPLKVnbrXg2bAP6
Eveniment Facebook: OAMENII DREPTĂȚII | Proiecție Privată la Chișinău

Proiecția filmului va fi urmată de o urmată de o discuție deschisă, moderată de Doru Toma, despre transparență și integritate la care vor lua parte protagoniștii (România): Arina Corsei Vultureanu, procuror, Veronica Sîrbu, judecător, Tudor Cristian, judecător și Iulia Georgescu, notar public, precum și membrii Comunității LEAD Moldova: Dan Nicoară și Constantin Chilian.

Filmul „OAMENII DREPTĂȚII” (trailer: https://bit.ly/2OGFraN) îi aduce în prim-plan pe 13 dintre membrii comunităţii Leaders for Justice / Lideri pentru Justiție din România: Alex Arghir, judecător | Tudor Burlacu, avocat | Tudor Ciobanu, judecător | Arina Corsei Vultureanu, procuror | Roxana Catea, avocat | Iulia Georgescu, notar | Theodor Ioniţă, ofiţer de poliţie | Alexandra Lancranjan, procuror | Ioana Mitu, avocat | Veronica Sîrbu, judecător | Simona Ştefăniu, procuror | Bogdan Vasile, avocat | Mădălina Vlase, judecător.

Prin subiectele atinse de Liana Alexandru, publicul află de la protagoniști cum și-au ales profesia, cum arată o zi din viața lor personală și profesională, ce cazuri concrete le-au marcat cariera de până acum, care le sunt fundamentele morale și etice în procesul de luare a deciziilor, ce cred despre empatie, dreptate și adevăr, cum privesc schimbările legislative și presiunile asupra sistemului de justiție.

Sunt invitați la proiecția filmului profesioniști și studenți din domeniul juridic, dar și oricare alte persoane interesate de justiție și stat de drept.



Conferința OAMENII DREPTĂȚII. Dialogul dintre profesiile juridice.

Data: 16 mai 2019 (joi). Ora: 09.00-13.00. Locația: Summit Events, sala Roșie.

Formularul de înscriere: https://forms.gle/zT9ux3Uyk1ctjWjm9
Eveniment Facebook: Oamenii Dreptății. Dialogul dintre profesiile juridice

Conferința „Oamenii Dreptății. Dialogul dintre profesiile juridice” va aduce împreună profesioniști în drept din Republica Moldova și România pentru a discuta cu publicul de specialitate despre relația cetățean – justiție – societate, din perspectiva interacțiunii profesioniștilor în drept, dar și pentru a reflecta împreună asupra eticii dintre profesiile juridice și a valorilor care ghidează cariera juriștilor. În cadrul conferinței vor fi proiectate părți relevante din filmul Oamenii Dreptății (trailer: https://bit.ly/2OGFraN), în prezența a patru dintre protagoniști.

Discuțiile din cadrul conferinței vor fi orientare spre a găsi un răspuns la următoarele întrebări (și nu numai): Cum interacționează juriștii din diferite profesii, în Republica Moldova și România? Care sunt situațiile care ridică probleme? Cum le putem preveni și îndrepta împreună? Cum ne raportăm la etica dintre profesiile juridice?

Evenimentul este adresat atât profesioniștilor în drept din Republica Moldova, cât și publicul larg și își propune să deschidă discuția despre nevoia de cooperare din interiorul sistemului de justiție și etica profesională ce stă la baza acesteia.

Sunt invitați la eveniment reprezentanții tuturor instituțiilor de justiție – funcționari publici, judecători, procurori, avocați, notari, registratori, administratori de insolvabilitate, consilieri juridici, asistenți și profesori universitari, media, etc. pentru a pune în discuție problemele pe care le întâmpină în interacțiunea cu colegii din alte domenii ale dreptului și pentru a găsi modalitățile de remediere în diverse situații.

Vor participa la discuții membrii Comunității Leaders for Justice România: Arina Corsei Vultureanu, procuror, Tudor Ciobanu, judecător, Veronica Sîrbu, judecător, Iulia Georgescu, notar public (protagoniști ai filmului „Oamenii Dreptății“), Diana Negrea, avocat, Cristina Pandrea, ofițer de poliție, și membrii Comunității LEAD Moldova: Tudor Leșanu, avocat, Eugeniu Ciubotaru, judecător, Petre Iarmaliuc, candidat la funcția de procuror, Constantin Chilian, asistent judiciar, Andrei Iosip, avocat și Elena Podoleanu, avocat.

Evenimentul este organizat de Asociația INK – Innovation Needs Knowledge cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation și aduce în dialog reprezentanții din sistemul de justiție din Republica Moldova, membrii Comunității Leaders for Justice România și membrii Comunității LEAD Moldova.

Programul LEAD Moldova este implementat de Asociația INK împreună cu Centrul Român de Politici Europene – R.Moldova, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România și Republica Moldova.

 

 

 


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.