Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Update: Răspunsul partenerului DLA Piper la acuzațiile de hărțuire sexuală

Update: Răspunsul partenerului DLA Piper la acuzațiile de hărțuire sexuală
17.10.2019 | Vlad Bercu

După cum prea bine știți, la începutul acesti luni, partenerul DLA Piper, Vanina Guerrero, a scris o scrisoare deschisă către firmă și a depus o plângere la Comisia pentru egalitatea de șanse de angajare din SUA, în care susținea că partenerul co-manager-ul firmei DLA Piper din Silicon Valley, Louis Lehot, a agresat-o în mod repetat, începând cu puțin timp după ce a început să lucreze pentru firmă în 2018 și a cerut să fie eliberată de clauza arbitrală înserată în contractul acesteia cu firma la angajare, pentru a putea înainta o acțiune în dreptul comun. Inițial firma a spus că investighează acuzațiile împotriva dl. Lehot, dar acum, înainte ca investigația să fie finalizată, firma a ajuns la concluzia că imaginea dl. Lehot nu ar trebui să fie asociat cu aceasta.

Law.com menționează că într-un e-mail transmis de managing-ul DLA Piper către avocații și personalul firmei, s-a statuat „rămânem ferm angajați în politica noastră de toleranță zero față de hărțuire la locul de muncă” și a fost dezvăluit că dl. Lehot nu mai face parte din firmă.

Tot în cadrul acestui mail, era menționat „suntem întristați că acest tip de acuzație au apărut în firma noastră”.

DLA Piper a declar că în ciuda faptului că până în prezent, investigațiile nu au fost justificate, firma a concluzionat din diverse motive că este în interesul mai bun al ei să se despărte de Louis Lehot.

Cercetările față de acest caz continuă și în prezent.

***

Binecunoscutul site de informare juridică Above the law, informează că un Partner de la DLA Piper a publicat o scrisoare deschisă, în care a acuzat un Senior Partner de agresiune sexuală și a cerut firmei să o elibereze de clauza arbitrală obligatorie, astfel încât să poată intenta o acțiune de drept comun.

Vanina Guerrero susține Co-Managing Partner-ul biroului firmei din Silicon Valley, Louis Lehot, a agresat-o în mod repetat pe plan sexual, începând cu puțin timp după ce a început să lucreze pentru firmă în 2018.

Vanina Guerrero afirmă următoarele:

La mai puțin de două săptămâni de când am începtul să lucrez, am suferit prima sa agresiune sexuală. Acest lucru s-a întâmplat în camera lui de hotel într-o călătorie de afaceri la Shanghai. Am suferit al doilea asalt câteva săptămâni mai târziu, în timpul unei călătorii de afaceri în Brazilia. Până în noiembrie 2018, mai suportasem alte două agresiuni sexuale, una în Chicago și una în Palo Alto. După ce mi-am mutat cei doi copii mici și soțul pe care îi susțin financiar din Hong Kong în California, nu puteam crede ce mi se întâmplă, cu atât mai puțin să spun nimănui. Brutalitate adomnului Lehot este bineunoscută în cadrul firmei. Avocații, personalul și asistenții administratori fac tot posibilul pentru a-i evita mânia. Numeroasele mele încercări de a preveni a stopa agresiunea cu care mă confruntam din cauza domnului Lehot au eșuat.

Vanina Guerrero oferă mai multe detalii privind intereacțiunea cu Louis Lehot:

Domnul Lehot îmi controlează munca și posibilitatea de avansa în funcție în cadrul firmei.Când am îndrăznit să-i spun să se oprească, domnul Lehot refuza să-mi vorbească săptămâni întregi, m-ă amenința că mă va scoate din ofertele transmise clienților și mă va acuza de slabă performanță. Înspăimântător, dar am aflat ulterior că el sugera numeroșilor bărbați din cadrul firmei și anumitor clienți, ca el și cu mine eram implicați într-o relație consensuală. După câteva luni de campanie neobosită și avansuri fizice ale domnului Lehot, am început să experimentez atacuri de panică și stări medicale legate de stres, care s-au soldat de mai multe ori cu chemarea urgenței.

Pentru mai multe detalii a se vede:
– ABOVE THE LAW
FINANCIAL TIMES
BLOOMBERG





Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.