Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Just for fun: Studenții la drept din Statele Unite participă la competiții televizate pentru a restitui datoriile acumulate pe parcursul studiilor universitare

Just for fun: Studenții la drept din Statele Unite participă la competiții televizate pentru a restitui datoriile acumulate pe parcursul studiilor universitare
09.10.2019 | Vlad Bercu

Portalul ABOVE THE LAW scrie că majoritatea studenților la drept sunt atât de îndatorați, încât sunt într-o continuă goană după bani pentru a-și plăti împrumuturile contractate pentru efectuarea studiilor la Facultățile de Drept. Unii, mai îndrăzneți, merg chiar la concursuri televizate pentru a putea câștiga un ban.

În această situație s-a aflat și Kristan Burns, care este studentă la drept în anul doi la Universitatea din New Mexico. Kristan a apărut recent într-o emisiune a unui show televizat american, „Wheel of Fortune”, unde a dat „cu roata norocului” în încercarea de a câștiga o sumă bunicică de bani. Spre fericirea ei, la sfărșitul emisiunii, Kirstan a plecat acasă cu 8000 $, care cu siguranța o v-or ajuta în continuare studiilor juridice.

Această știre fun ține să evidențieze problema financiară cu care se confruntă studenții facultăților de drept (și nu numai), chiar și în Republica Moldova, unde costul studiilor este mult mai redus, dar și venitul minim este proporțional. În considerentul faptului că locurile bugetare sunt foarte puține, mulți studenți sunt nevoiți să muncească în orele libere. Acest fapt, bineînțeles, nu poate să nu afecteze calitatea studiilor. Mai mult, șansele ca un student care este nevoit să câștige bani în timpul facultății să poată să-și permită luxul de a efectua un internship la o casa de avocatură, sau o instituție de drept, se apropie de zero.


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.