Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru FISC: expirarea termenului pentru achitarea impozitului pe bunuri imobiliare

FISC: expirarea termenului pentru achitarea impozitului pe bunuri imobiliare
09.10.2019 | Mihai Triboi

Serviciul Fiscal de Stat atenționează proprietarii de bunuri imobiliare că pe 15 octombrie curent se încheie termenul limită în care proprietarii de bunuri imobiliare pot să achite cea de-a doua parte a impozitului pe bunurile imobiliare.

Conform prevederilor Codului Fiscal al Republicii Moldova, impozitul pe bunurile imobiliare se achită în bugetul unității administrativ-teritoriale, conform locului de amplasare a bunului imobiliar, în două părți egale, până la data de 15 august și, respectiv, 15 octombrie. Pentru neplata impozitului pe bunurile imobiliare în termenii prevăzuți de legislație, se aplică, conform prevederilor art.228 alin. (2) din Codul fiscal, majorare de întârziere, pentru fiecare zi de întârziere, pentru perioada care începe după scadența impozitului și care se încheie în ziua plății efective inclusiv. Astfel, majorarea de întârziere pentru anul 2019 este stabilită în mărime de 0,0329 % per zi.

FISC-ul informează că 80% dintre proprietarii de bunuri imobiliare și-au exercitat obligația de achitare a impozitului imobiliar și al celui funciar până la data de 30 iunie 2019, beneficiind de reducerea de 15% din suma totală a impozitului. Circa 400 milioane lei au fost acumulați la Bugetul public național din acest tip de impozit.


Aflaţi mai mult despre , ,Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.