Cyberlaw & Data protection
 
Comentariile sunt închise pentru Donna din „Suits” devine realitate pentru avocații specializați pe contracte

Donna din „Suits” devine realitate pentru avocații specializați pe contracte
11.10.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Portalul juridic Above the Law informează că pe piața Legal Tech a apărut un nou software denumit sugestiv „Donna”. Donna este un software de editare a contractelor, al cărui scop este de a furniza context și informații relevante atunci când este nevoie, ceea ce ajută la detectarea greșelilor ușor de trecut cu vederea.

Donna este un produs bazat pe o platformă cloud, aceasta se integrează ca un plug-in convenabil pentru Microsoft Word, disponibil atât pentru versiunile Word tradiționale (cum ar fi Word 2016 și Word 2013), cât și pentru Word Online. Având în vedere această caracteristică, Donna este un nu necesită permisiuni speciale pentru instalare, ceea ce nu necesită ajutorul unui IT-ist, tot ce trebuie să facă avocatul este să descarce soft-ul și să-l instaleze. 

După ce Donna este „descărcată”, utilizatorul va găsi un nou buton – Donna – în partea dreaptă a panglicii Microsoft Office. Când Donna este pornită, aceasta va prezenta sugestii potențiale și alte detalii interesante, prin generarea de evidențe colorate în documentul tău. Făcând clic pe aceste evidențieri, se deschide fragmente potrivite în bara laterală Donna. De exemplu, sugestiile sunt evidențiate cu galben și dând clic pe ele, Donna explică problema potențială descoperită. Donna va lega chiar și alte fragmente relevante, cum ar fi probleme sau definiții conexe.

Folosind aceste informații, utilizatorul poate decide efectuarea unor modificări bazate pe sugestiile oferite de soft. În acest fel, Donna devine a doua pereche de ochi care revizuiește contractului. Bineînțeles, Donna nu vă poate scrie contractul, Inteligenței Artificiale îi lipsește ceva care le place oamenilor să numească „buna-credință”.

Urmează să precizăm că Donna a fost gândită pentru sistemul de drept common-law, unde contractele sunt masive din cauza faptului că se reglementează în detaliu raportul contractual, în dreptul continental noi suntem salvați de dispozițiile imperative care se aplică indiferent de ce prevede contractul, precum și de cele supletive care reglementează raportul juridic în lipsa unor caluze contractuale.


Aflaţi mai mult despre , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.