Cyberlaw & Data protection
 
Comentariile sunt închise pentru Pro bono în domeniul juridic devine încet digital

Pro bono în domeniul juridic devine încet digital
24.10.2019 | Vlad Bercu

Portalul juridic Above the Law, informează privitor la creșterea interesului față de platformele online care oferă servicii juridice pro bono.

În speță, este vorba despre proiectul We the action, care reunește sub „codul source” juriști și organizațiile non-profit din întreaga țară (este vorba de SUA) care au nevoie de asistență juridică gratuită.

De la lansarea platformei în iulie 2017, We The Action a crescut la peste 8.000 de avocați la nivel național și la peste 200 de organizații non-profit. Împreună, avocați și organizațiile non-profit au finalizat mai mult de 3.000 de proiecte pro bono, valoarea cărora s-ar ridica la suma de peste 7 milioane de dolari.

Totuși, asemenea știri nu sunt o noutate pentru Republica Moldova. Site-ul yAvo, deja de 2 ani face posibil ca avocații și juriștii din țară să ofere răspunsuri la întrebări juridice tuturor cetățenilor care adresează o întrebare pe portal. Acest fapt nu reprezintă altceva decât un pas înainte a site-ului autohton față de portalul similar din Statele Unite.

JURIDICE MOLDOVA consideră că serviciile pro bono sunt un aport neegalabil adus de juriști comunității din care fac aceștia partea, de aceea consideră că trebuie promovate și susținute.


Aflaţi mai mult despre ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.