Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Ședința secretarului de stat Veronica Mihailov-Moraru cu președintele UAM și președintele Asociației Femeilor Avocate

Ședința secretarului de stat Veronica Mihailov-Moraru cu președintele UAM și președintele Asociației Femeilor Avocate
28.10.2019 | Vlad Bercu

Vineri, 25 octombrie 2019, a avut loc o ședință în care au participat Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa și președintele Asociației Femeilor Avocate din Moldova, Feodosia Tîșcic, informează Ministerul Justiției.

În cadrul acestei ședinței s-au discutat probleme ce vizează necesitatea elaborării propunerilor de modificări la Legile cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și la Legea cu privire la sistemul public de asigurări sociale, cât și la Legea cu privire la avocatură, privind admiterea în profesie, în raport și cu constatările Hotărârii Curții Constituționale nr. 18 din 03.07.2018 privind excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea cu privire la avocatură nr. 1260 din 19 iulie 2002.

Domnul Președinte av. Emanoil Ploșniță și președintele Asociației Femeilor Avocate din Moldova susțin că modificările propuse la Legea nr. 1585 din 27.02.1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală sunt prezentate în vederea implementării celei mai optime căi pentru soluționarea problemelor de asigurare medicală și înlăturarea lacunelor legislative pe acest segment, care afectează exponenţii profesiunii de avocat, şi în mod deosebit femeile avocate.

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a afirmat că profesia de avocat, precum și celelalte profesii și servicii juridice sunt în atenția Ministerului Justiției, și va contribui prin întreprinderea acțiunilor necesare pentru consolidarea profesiei.

Totodată, în cadrul discuțiilor s-a stabilit ca pe parcursul lunii noiembrie, să se organizeze un atelier de lucru pentru elaborarea și definitivarea reglementărilor legale cu privire la asigurarea socială și admiterea în profesie.


Aflaţi mai mult despre , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.