Banking
 

BNM supune consultațiilor publice proiectul Hotărârii Comitetului executiv BNM pentru modificarea Instrucțiunilor privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel individual și la nivel consolidat
14.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 13 noiembrie 2019, Banca Națională a Moldovei a publicat că inițiază consultări publice privind proiectul Hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea Instrucțiunii privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel individual, aprobate prin Hotărârea Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr.42/2018, și a Instrucțiunii privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel consolidat, aprobate prin Hotărârea Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr. 83/2019”.

Rapoartele FINREP reprezintă rapoarte inanciare întocmite conform standardelor Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (cunoscute sub denumirea IFRS).

Modificarea Instrucțiunii privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel individual, a fost condiționată de necesitatea eliminării unor neconcordanțe depistate, iar în cazul Instrucțiunilor privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel consolidat, modificarea lor a fost condiționată de intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2019 a  IFRS 16 „Contracte de leasing” care substituie IAS 17 „Contracte de leasing”.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt băncile licențiate din Republica Moldova.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie, supus consultării publice, pot fi expediate până pe data de 27.11.2019, pe adresa poștală: bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău, Departamentul raportări și statistică. Concomitent, pot fi comunicate dnei Tatiana Șambra pe adresa electronică: [email protected] sau la numărul de telefon: 022 822 524.

Proiectul Hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea Instrucțiunii privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel individual, aprobate prin Hotărârea Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr.42/2018, și a Instrucțiunii privind modul de întocmire și prezentare de către bănci a rapoartelor FINREP la nivel consolidat, aprobate prin Hotărârea Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr. 83/2019” și nota informativă aferentă acestuia sunt disponibile pe pagina oficială a Băncii Naționale a Moldovei www.bnm.md și la sediul Băncii Naționale pe adresa: bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău.

 


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.