Banking
 

Revoluție în banking-ul tradițional, giganții tehnologici prezintă un pericol tot mai mare pentru mogulii de pe piața serviciilor bancare
18.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Google, Microsoft și Facebook prezintă un risc din ce în ce mai mare pentru modelul bancar tradițional. Aceștia, plănuiesc să  sa ofere utilizatorilor, cât mai curând posibil, facilitatea deschiderii de conturi curente și să intre piața de consumer banking.

Totuși, dacă unii coloși financiari se baricadează împotriva invazii tech, alții se aliază. Conform unui raport KPMG, 26% dintre instituțiile financiare se asociază deja cu unul sau mai mulți giganti tehnologici, și o altă cotă de 27%, intenționează să încheie astfel de parteneriate în următoarele douăsprezece luni. Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă pentru industrie.

Firme precum Microsoft, Apple și Google sunt centrate pe aplicații și date, care se sincronizează prin cloud computing financiar din perspectiva tehnologiei și a gestionării datelor. În schimb, firmele de comerț electronic, precum ar fi Amazon și Alibaba, se concentrează pe crearea unei experiențe de clienți fără fricțiuni, care le determină interesul pentru serviciile financiare, cum ar fi utilizarea datelor clienților pentru a gestiona mai bine riscul de credit și capitalul de lucru.

Giganții tech prezintă mai multe avantaje pentru viitorii potențiali clienți, aceștia sunt centrați pe stocarea și prelucrarea unui volum imens de date, mult mai eficiente decât instituțiile financiare, această eficiență crescând de la an la an. Jucătorii pe piața .com, sunt mult mai flexibili și oferă un spectru larg de servicii, creând o experiență integrată.

Din câte se pare trend-ul este ca cei care dețin controlul lumii digitale să monopolizeze și restul serviciilor care tradițional aparțineau unei „clase privilegiate”


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.