Flux noutăţi

În Filipine țigaretele electronice vor fi confiscate, iar practica ”vaping” – interzisă
21.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Walls-street.ro a publicat informații cu privire la faptul că poliția din Filipine a primit ordin să aresteze persoanele care utilizează țigarete electronice în public și să purceadă la confiscarea acestor dispozitive, la câteva ore după ce președintele Rodrigo Duterte a anunțat că va interzice această practică denumită ”vaping”.

Șeful statului a anunțat că urmează să fie instituită măsura interdicției, calificând țigareta electronică drept “toxică” și afirmând că difuzează “produse chimice” în corpul celor care o utilizează.

În acest context, președintele filipinez a amenințat că va aresta pe oricine utilizează țigarete electronice, în Filipine, țara cu una dintre cele mai severe legislații împotriva fumatului din Asia, înăsprind considerabil interdicțiile care vizează fumatul în locurile publice. Fiind fumator în trecut, Duterte este cunoscut pentru campania sa violentă de luptă împotriva stupefiantelor, pe care a lansat-o după câștigarea alegerilor din 2016.

Invocând “ordinul președintelui”, comandantul poliției filipineze a ordonat “tuturor unităților de poliție de pe întreg teritoriul țării să pună în aplicare imediat interdicția referitoare la țigaretele electronice și să se asigure că toți contravenienții sunt arestați”.

La fel, într-un raport publicat în iulie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că țigaretele electronice sunt “incontestabil nocive” și că nu pot fi recomandate ca instrumente utile în demersul renunțării la fumat.

Autoritățile sanitare americane au clasificat la rândul lor țigaretele electronice ca fiind “periculoase” pentru tineri în contextul în care numărul liceenilor care practică vapingul a crescut de aproape două ori în această țară între 2017 și 2018.

India a interzis recent importul, comercializarea, producția și publicitatea la țigaretele electronice. Această practică este de asemenea interzisă în Brazilia, Singapore și în Thailanda.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.