Flux noutăţi

“Onorariul de succes” a fost reglementat de legislația Federației Ruse
22.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Zakon.ru a publicat informații referitoare la ultimile modificări ale Legii cu privire la avocatură din Federația Rusă. Deputații Dumei de Stat au adoptat ieri, în a treia lectură (nr. 469485-7), un pachet de modificări ale legislaţiei existente, astfel, avocații vor putea include în contractul cu clientul clauza „onorarului de succes”. Această clauza nu va putea fi înserată doar în cazurile ce vizează reprezentarea în dosarele penale, la fel, nu se vor aplica nici în materie administrativă. Cerințele unei astfel de clauza vor fi stabilite ma târziu de Camera Federală a Avocaților.

La momentul de față, instanțele au o atitudine negativă față de „onorariul de succes”. Motivul pentru aceasta este decizia Curții Constituționale (CC), care a interzis, în 2007, ca remunerația să depindă de Deciza instranței, pe care reprezentantul nu o poate influența direct.

Similar, juriștii, care nu dețin calitatea de avocat, indică faptul că legalizarea parțială a „onorariului de succes” creează inegalitate și amenință Camera Federală că vor face apel la Curtea Constituțională. Metodele de plată ar trebui să fie aceleași pentru toți, afirmă ei.

Alte modificări includ interzicerea reprezentării de către avocații cu antecedente penale, posibilitatea de a contesta privarea de statut la Camera Federală a Avocaților (FPA) și complicarea procedurii alegerii președinților camerelor care dețin deja această funcție două mandate consecutiv.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.