Flux noutăţi

Seminar de instruire în domeniul concurenței destinat judecătorilor și angajaților Consiliului Concurenței din Republica Moldova
25.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

În perioada 21-22 noiembrie 2019, Consiliul Concurenței al Republicii Moldova în colaborare cu Consiliul Concurenței din România și cu suportul Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAID), au organizat un seminar de instruire în domeniul concurenței.

Scopul acestui seminar a fost de aprofundarea cunoștințelor de aplicare a legislației concurențiale combinând partea teoretică și cea practică, prin exemplificarea exhaustivă a legislației concurențiale.

Seminarul a fost destinat:

– judecătorilor specializați în contencios administrativ;
– angajaților Consiliului.

Au fost abordate următoarele subiecte:

– practicile anticoncurențiale;
controlul de legalitate exercitat de instanțele de judecată asupra actelor administrative ale autorității de concurență;
limitele controlului judecătoresc exercitat de către instanțele de judecată asupra actelor administrative ale autorității de concurență – practică națională.

Cele mai bune practici europene în domeniul concurenței au fost diseminate de către lectorii din cadrul Consiliului Concurenței din România:

– Cristina BUTACU, Director Direcția Contencios Administrativ;
Anca ATOMI, Inspector de Concurență;
– Ovidiu SPÎNU, Judecător în cadrul Curții de Apel București;
Ionel FLOREA, Judecător în cadrul Curții de Apel București.

 


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.