Flux noutăţi

Un fost candidat la funcția de procuror general cheamă Ministerul Justiției în judecată
26.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Ziarul de Gardă informează că Eduard Bulat, unul dintre candidații la funcția de procuror general, a înaintat Ministerului Justiției o cerere de chemare în judecată prin care contestă desfășurarea concursului pentru preselectarea candidaților la șefia Procuraturii Generale, precum și rezultatele acestui concurs.

Domnul Bulat a declarat pentru Ziarul de Gardă că a înaintat această cerere de chemare în judecată din perspectiva a două aspecte: încălcarea regimului juridic al conflictului de interese și lipsa transparenței.

„Unul dintre aspecte se referă la nulitatea absolută a actului emis de Comisie, determinată de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, deoarece unul dintre candidați era în anumite relații cu unul dintre membrii Comisiei. Am indicat în cerere că acest membru al Comisiei a participat la evaluarea celorlalți candidați, iar procesul de evaluare trebuie văzut integru, ca un proces unic, or acest fapt creează anumite suspiciuni că membrul Comisiei nu a fost obiectiv față de ceilalți candidați”, susține procurorul.

Mai multe informații conform link-ului atașat ZDG.md


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.