Flux noutăţi

În România legalizarea canabisului este la doar un pas de a deveni realitate
27.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Un proiect care prevede legalizarea activităților de cultivare, recoltare și comercializare a canabisului în scopuri medicinale în România este considerat adoptat tacit, după ce senatorii nu l-au votat în termenul legal, a publicat Avocatnet.ro. Constatarea acestui fapt a fost făcută în ședința Senatului, iar pentru a putea fi aplicat, proiectul trebuie să primească votul decisiv al deputaților.

În eventualitatea în care proiectul va fi adoptat, pacienții vor putea găsi în farmacii medicamente, calmante și preparate din planta de canabis, eliberate doar pe bază de prescripție medicală utilizând un formular special, conform proiectului de lege. Prescrierea medicală s-ar face în baza unor formulare speciale, securizate, sau în condici de prescripții medicale destinate exclusiv acestui scop.

De menționat, că încă din martie, autoritățile din România luau în calcul legalizarea plantei de canabis ca terapie adjuvantă pentru bolile cronice, după ce s-a observat că poate fi folosită cu succes în tratarea anumitor maladii.

Inițiativa privind legalizarea canabisului în scop medicinal s-a transformat în proiect de lege după ce Alexandra Ana Cârstea, fiica unei femei răpuse anul acesta de cancer, a inițiat o petiție care a adunat peste 20.000 de semnături, în care cerea ca pacienții cu boli terminale să aibă acces la calmante.

Această măsură ar aduce România în rândul mai multor state din Europa și din lume care au legalizat deja planta în scopuri medicinale.

În Republica Moldova, canabisul nu este legalizat, însă există mai mulți susținători ai ideii legalizării canabisului, chiar și printre deputații Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.