Banking
 

BNM pune în circulație noi monede comemorative și jubiliare
02.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Banca Națională a Moldovei informează că de ziua leului moldovenesc marcată la data de 29 noiembrie, BNM a pus în circulație șapte monede comemorative și jubiliare ca mijloc de plată și în scop numismatic.

Patru monede, cu valoarea nominală de 50 de lei, sunt confecționate din argint și fac parte din seria „Personalități”. Acestea sunt dedicate împlinirii a:

100 de ani de la nașterea lui Glebus Sainciuc – artist plastic basarabean, portretist;

85 de ani de la nașterea lui Serghei Lunchevici – violonist, dirijor, compozitor, actor de cinema;

80 de ani de la nașterea lui Gheorghe Vrabie – artist plastic, autorul design-ului leului moldovenesc;

85 de ani de la nașterea lui Mihai Volontir – artist al poporului, actor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Următoarele două monede din argint, la fel, cu valoarea nominală de 50 de lei, completează seria „Femei celebre” și sunt consacrate aniversărilor centenare de la nașterea Zenaidei Pally – mezzosoprană română de faimă internațională și de la nașterea Domnicăi Darienco –  actriță la Teatrul dramatic „A. S. Pușkin”, astăzi Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Șirul noilor monede puse în circulație se încheie cu seria de monede „Altele”, care include moneda comemorativă consacrată  împlinirii a 25 de ani de la înființarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, cu valoarea nominală de 100 de lei.

Tirajul pieselor constituie 300 de exemplare fiecare.

Monedele comemorative și jubiliare, ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare, sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română și engleză semnate de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.