Internaţional

Homeland Security decide: Recunoașterea facială trebuie impusă tuturor persoanelor care intră și pleacă din SUA
04.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Departamentul Securităţii Interne din SUA, numit Homeland Security (DHS), propune spre utilizare tehnologia de recunoaştere facială pentru identificarea tuturor persoanelor care intră şi ies din Statele Unite, inclusiv și identificarea cetăţenilor americani, a publicat CNN, citat de Mediafax.

DHS a propus modificarea reglementărilor existente „pentru ca toţi călătorii, inclusiv cetăţenii americani să fie fotografiaţi la intrarea şi/sau la plecarea” din Statele Unite, la aeroporturi. Tehnologia de recunoaştere facială, care asimilează o imagine a unei persoane dintr-o fotografie sau videoclip cu o imagine a acestora aflată într-o bază de date, devine din ce în ce mai frecventă în aeroporturile din întreaga lume, deoarece guvernele şi companiile aeriene o folosesc în scopuri de securitate şi check-in.

Astfel, în timp ce Departamentul Securităţii Interne a indicat că modificarea regulamentului propus este menită să prevină frauda cu documente de călătorie, Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile însă a specificat că aceasta contrazice declaraţiei Vămilor şi Protecţiei Frontierelor americane, conform căreia cetăţenii americani nu vor fi supuşi unor astfel de metode de control.

„Călătorii, inclusiv cetăţenii americani, nu ar trebui să se supună unor scanări biometrice invazive, ca o condiţie de a-şi exercita dreptul constituţional de a călători”, a afirmat analistul Jay Stanley. „Insistenţa guvernului de a face progrese cu o implementare pe scară largă a acestei puternice tehnologii de supraveghere ridică profunde preocupări de confidenţialitate”, a completat cel din urmă.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.