Fiscalitate

Bugetarii vor primi premii anuale. Proiectul a fost votat în prima lectură
07.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Personalul din unitățile bugetare, cu excepția persoanelor cu funcții de demnitate publică și personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, va putea beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității în anul precedent proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv. Mărimea maximă a premiilor pentru conducător nu poate depăși 50% din salariul de bază.

Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.270 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Proiectul este elaborat ca urmare a constatărilor unor deficiențe în implementarea acestei Legi, precum și pentru susținerea socială a unor categorii de salariați în sistemul bugetar.

Proiectul prevede modificarea claselor de salarizare pentru peste 44 mii unități de personal care vor beneficia de sporirea salariilor lunare de la 8 până la 63%, luând în considerare și propunerile pentru majorarea valorilor de referință utilizate la calcularea salariilor pentru anul 2020, conform proiectului bugetului de stat pentru anul 2020.

De asemenea, proiectul mai prevede majorarea sporului pentru titlul onorific, excluderea obligativității desfășurării activității de cercetare pentru a beneficia de spor pentru titlul științific, unificarea claselor de salarizare între profesori, învățători și educatori etc.
Costul total al modificărilor se estimează la 372 mil. leimijloacele fiind incluse în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.