Drept penal şi contravenţional

Cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale Anticorupție. Genericul conferinței „Abordarea sectorială a corupției: Progrese şi deficiențe”
09.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Luni, 9 decembrie 2019, s-a desfășurat a XIV-a ediție a Conferinței Naționale Anticorupție, genericul căreia a fost „Abordarea sectorială a corupției: Progrese şi deficiențe”.

În cadrul conferinței au participat, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, Prim-ministrul Ion Chicu, Directorului Centrului Național Anticorupție Ruslan Flocea, precum și alți distinși invitați.

Premierul a remarcat că fenomenul corupției a fost prea mult timp tolerat de politicieni, dar și organele statului „De ani de zile, politicienii si formatorii de opinie fac competiție cine vorbește mai inspirat despre fenomenul corupției, cine organizează conferințe mai mari, dar intensitatea discuțiilor publice nu a adus rezultatele așteptate. Trebuie să ne ocupăm serios de readucerea încrederii oamenilor în ziua de mâine, iar pentru asta trebuie să modernizăm economia, să industrializăm țara, să creăm locuri de muncă și să creștem bunăstarea oamenilor.”

Ruslan Flocea a afirmat că Centrul Naţional Anticorupţie desfăşoară la momentul actual o activitate complexă de instruire şi asistare a instituţiilor statului în procesul de eliminare a riscurilor de corupţie şi a practicilor vicioase din sistem, precum şi de fortificare a climatului de intergitate. În cadrul acestui proces, Centrul a identificat un şir de sectoare care au nevoie să-şi ajusteze mecanismele şi procesele de lucru în maniera în care să excludă vulnerabilităţile, iar ca rezultat fiecare entitate şi-a elaborat un Plan sectorial anticorupţie.

Organizatorul conferinței a fost Centrul Național Anticorupție.

 


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.