Banking
 

BNM a publicat Registrul societăților emitente de monedă electronică
16.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Conform prevederilor Legii nr.114 din 18.05.2012 cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică, Banca Națională ține registrele publice ale societăților de plată, furnizorilor de servicii poștale și societăților emitente de monedă electronică, cărora li s-a eliberat/retras/suspendat licența Băncii Naționale pentru activitatea de prestare a serviciilor de plată, respectiv, pentru activitatea de emitere a monedei electronice.

Registrul
societăților emitente de monedă electronică
cărora li s-a eliberat/retras licența Băncii Naționale pentru activitatea de emitere a monedei electronice

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [38.54 KB]

________________

[1] monedă electronică – valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanță asupra emitentului, care este emisă la primirea fondurilor (altele decât moneda electronică), în scop de efectuare a unor operațiuni de plată, și care este acceptată de o persoană alta decât emitentul de monedă electronică. Societățile emitente de monedă electronică cărora li s-a eliberat licența pentru activitatea de emitere a monedei electronice, suplimentar dețin dreptul de a desfășura și activitățile descrise la art. 88 din Lege.
[2] agent al societății emitente de monedă electronică – persoană juridică/fizică care distribuie sau răscumpără monedă electronică în numele şi pe contul unei societăți emitente de monedă electronică.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.