Drept penal şi contravenţional

Calciopoli în lumea tenisului. Peste 135 de jucători sunt implicați într-un scandal legat de pariurile sportive
16.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Potrivit informațiilor deținute de ZDF și cotidianului „Die Welt”, peste 135 de jucători din întreaga lume sunt implicați în scandalul de pariuri care implică tenis.

Este vorba de un sistem de manipularea a pariurilor de către grupurile mafiote din tenisul. Anchetatorii numesc acest sistem de fraudă drept „unic”.

Aproximativ 135 de jucători sunt acum implicați în toată lumea. Investigațiile s-au extins pentru mai bine de un an în mai multe țări, printre care Belgia, Spania, Franța și Statele Unite. FBI-ul federal al SUA a luat legătura cu anchetatorii belgieni și cercetează cazul.

Eric Bisschop, procuror general adjunct de la Parchetul General din Belgia și investigator implicat afirmă: „Este vorba despre rețeaua unei mafii de pariuri armene care s-a răspândit în șapte țări din Europa și care a fost extrem de inteligentă și activează la scară largă.” Nu numai că dimensiunea este unică , dar și însăși sistemul prin care s-au facut manipulările de pariuri.

Sute de sume mici au fost pariate pe jocuri aranjate, fapt ce a fost posibil doar existând implicația directă a jucătorilor. În total, de pe urma unui singur meci aranjat s-ar fi câștigat zeci de mii de euro. Bisschop mai spune că: „Această mafie este foarte bine organizată, are oameni responsabili de conturi, alții care spală banii și oameni care stabilesc contactul cu jucătorii”.

Sportul a devenit de mult timp terenul de joc pentru o afacere criminală de pariuri, care manipulează cu sume enorme, miliarde de euro.

Sergio D’Orsi de la Europol susține că: „Grupurile mafiote și sindicatele din toată lumea folosesc meciurile aranjate pentru a face și a spăla sume enorme.”


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.