Flux noutăţi

INJ a devenit model pentru Academia de Justiție din Armenia în ceea ce privește instruirea viitorilor judecători și procurori
17.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Experiența Institutului Național al Justiției în aplicarea modulelor de instruire orientate pe implicarea nemijlocită a audienților în simulări de procese judiciare a trezit interesul școlilor de magistratură din statele Parteneriatului Estic, în special al Academiei de Justiție din Armenia.

În perioada 16-20 decembrie 2019, la Chișinău, pentru a se familiariza și a prelua modelul de instruire, prin activități simulative, a viitorilor judecători și procurori, se află într-o vizită de studiu Sergey Arakelyan, Rector al Academiei de Justiție din Armenia.

Luni, 16 decembrie 2019, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, și Rectorul Academiei de Justiție din Armenia, Sergey Arakelyan, s-au întâlnit pentru a discuta despre integrarea simulărilor de procese în cadrul cursului de formare iniţială, care a presupus elaborarea metodologiei de desfăşurare a simulărilor de procese conform planului de formare iniţială, organizarea şi evaluarea simulărilor de procese etc. La întrevedere au mai fost prezenți Svetlana Novac, director adjunct, judecător în demisie, Dumitru Obadă, consilierul Directorului, procuror detașat, Ecaterina Popa, șefa Direcției instruire și cercetare, Dumitru Purici, șef al Centrului de Informații Juridice, și Petru Balan, formator INJ, avocat.

Pe parcursul vizitei Rectorul Academiei de Justiție din Armenia va avea ocazia să discute cu formatorii INJ și să participe la procesele simulate de cursanți pentru a observa cum se aplică noua metodologie în procesul de predare.

Începând cu anul 2017, Institutul Național al Justiției a integrat, în cadrul cursului de formare inițială, simulări de procese judiciare pentru candidații la funcții de judecător și de procuror. Acest fapt permite audienților să acționeze din perspectiva judecătorilor sau a procurorilor și îi învață cum să prezideze ședințele de judecată, cum să prezinte argumente juridice în fața instanței sau cum să întocmească diverse acte procedurale.

Sursa: site-ul oficial INJ.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.