Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Profesorul Alexandru Cojuhari s-a stins. UPDATE: Ceremonia funerară
18.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 19 decembrie 2019, începând cu ora 19.30, corpul neînsufleţit al răposatului profesor Alexandru Cojuhari va fi depus în Biserica “Întâmpinarea Domnului” din campusul central al USM de pe str. Bănulescu-Bodoni, 2.

Îndureraţii îşi pot lua rămas bun.

Vineri, 20 decembrie 2019, la ora 9.00, va începe slujba de prohodire a adormitului Alexandru Cojuhari. La ora 9.30, în faţa Bisericii “Întâmpinarea Domnului”, va avea loc parastasul civil.

Răposatul Alexandru Cojuhari va fi înmormântat în Cimitirul Central din Chişinău (Cimitirul Armenesc).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

Astăzi, 17 decembrie 2019, Profesorul Alexandru COJUHARI a trecut la cele veșnice.

Domnul Profesor Alexandru COJUHARI a muncit o viață doar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Făcând parte din prima promoție a acesteia, a absolvit  în anul 1964 cu calificativul magna cum laude și și-a început cariera universitară ca asistent la Catedra de drept civil și de drept procesual civil. În anul 1972 a obținut titlul de doctor în drept la Facultatea de Drept „Taras Șevcenco” a Universității din Kiev, iar în anul 1991 a susținut cu succes teza de doctor habilitat.

Exponent al uneia dintre cele mai bune școli de drept, domnul Profesor Alexandru COJUHARI, a promovat pluralitatea de opinii, insistând întotdeauna pe  argumentarea acestora.

Calitățile de veritabil cadru didactic universitar, ținuta academică, abordarea științifică  au făcut ca domnul Alexandru COJUHARI să fie reunoscut și apreciat în întreaga Uniuine Sovietică, dar și în multe alte țări.

Extrem de exigent, dar foarte corect cu studenții, doctoranzii și colegii de servicu, Dumealui va rămîne pentru toți cei care l-au cunoscut  un rar exemplu de modestie și înțelepciune. Contribuția Domniei Sale la educarea profesională a multor generații de juriști este indispensabilă  pentru jurisprudența națională. Practic toți absovenții Facultății de Drept de până la independența Republicii Modova au fost îndrumați în dificila și utila materie a procedurii civile de către domnul Profesor Alexandru COJUHARI. După independență a fost în fruntea Catedrei de drept civil și de drept procesual civitimp de 11 ani. A fost unul dintre autorii actualului Cod de Procedură  Civilă din 2003.

A scris cu abnegație și seriozitate, considerând că doar astfel  poți marca destinul oamenilor interesați să citească. A  insuflat multor generații acest deziderat, a încurajat și a povățuit.

Cu profund respect pentru cel care a fost și va rămîne domnul Profesor Alexandru COJUHARI, exprimăm condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

*Mesajul a fost scris de discipola sa, Dr. Elena Belei, conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Drept Procesual al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.