Internaţional

Forțe militare spațiale pentru americani
18.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Senatul american a aprobat marți un proiect de lege ce ține de apărarea națională, bugetul căruia ar fi estimat la 738 miliarde de dolari, și a fost transmis spre semnare președintelui Trump, lege care are drept scop crearea unei FORȚE SPAȚIALE (din eng. Space Force) ca a șasea filială a armatei, informează Washington Post.

Noua forta va fi condusa de un sef al operatiunilor spatiale care se va afla in subordinea secretarului fortelor ariene ale SUA. Pentru moment, acestuia nu ii va fi acordata o finantare suplimentara, “comandamentul Spatiului” fiind deocamdata in stadiul de proiect.

Măsura se pronunță, de asemenea, asupra mai multor chestiuni de politică externă, inclusiv sancțiuni împotriva navelor implicate în eforturile Rusiei de a construi o nouă conductă de gaze către Europa, precum și împotriva băncilor care desfășoară afaceri cu Coreea de Nord. De asemenea, interzice Turciei să participe la programul F-35, atât timp cât va ține să dețină un sistem de rachete fabricat în Rusia și exprimă un „simț al Congresului” că oamenii din Hong Kong ar trebui sprijiniți în apărarea autonomiei lor din China.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.