Flux noutăţi

O nouă rundă de întrevederi din cadrul programului „Pentru buna guvernare”
19.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova informează că, prin reprezentanţii săi, a participat la Conferința lucrativă din cadrul proiectului regional „Consolidarea profesiei de avocat în conformitate cu standardele europene”, în contextul parteneriatului „Pentru buna guvernare”, finanţat de către Consiliul Europei şi Uniunea Europeană.

Delegaţia instituţiei avocaţiale, formată din preşedintele Uniunii, Emanoil Ploşniţa, preşedintele Asociaţiei femeilor avocate, Feodosia Tîşic, preşedintele Centrului de instruire al avocaţilor din cadrul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Viorica Grecu şi avocatul Vladimir Palamarciuc, Asociaţia tinerilor avocaţi din cadrul Uniunii, au participat la sesiunea de întrevederi din cadrul Conferinţei cu privire la provocările actuale ale configurației procedurale și instituționale a avocaților din Armenia, Georgia, Republica Belarus, Republica Moldova și Ucraina.

În cadrul acestei sesiuni, au fost abordate numeroase subiecte ce ţin de  forma de organizare profesională, social-medicală, dar şi provocările legislative ale statelor participante la proiect. Unul din scopurile primordiale a fost analiza configurației procedurale și instituționale a funcționării avocaților și perspectivele de cooperare regională. De asemenea, discuţiile au dus către înțelegerea standardelor europene legate de funcționarea barourilor în țările lor.

În mesajul său de salut, Emanoil Ploşniţa a menţionat despre importanţa participării în cadrul proiectelor de acest gen, accentuând că aceste întruniri, reprezentă un început important pentru a întări relaţiile de cooperare dintre instituţiile avocaţiale, care va contribui prosper la îmbunătăţirea funcţionării interne şi independente a  instituţiilor de drept, în conformitate cu standardele şi recomandările europene.

Totodată, evenimentul reprezintă unul din ciclu de întruniri în cadrul proiectului regional, care are menirea de a se pune spre discuţii şi dezbateri, obiectivele proiectului, precum şi obiectivele definite în vederea implementării obligaţiunilor formate în cadrul programului „Pentru buna guvernare”.

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova este implicată ca beneficiar principal în cadrul acestui proiect regional, demarat de Consiliul Europei, în contextul lansării fazei a doua al programului de cooperare dintre Republica Moldova şi CoE pentru perioada iulie 2019 – decembrie 2021.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.