Flux noutăţi

Cooperarea moldo-română discutată la Chișinău de către ministrul MAEIE și ambasadorul României
24.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

La 23 decembrie curent, la Chișinău s-a desfășurat întrevederea Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță,  în cadrul căreia au fost analizate și trecute în revistă cele mai importante aspecte de pe agenda bilaterală, fiind convenită continuarea cooperării pe mai multe aspecte între cele două state.

În contextul aniversării din 2020 a primului deceniu de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrare europeană a Republicii Moldova, părțile au discutat acțiunile  pentru următoarea perioadă în diverse domenii. În această ordine de idei,, a fost considerată oportună evaluarea rezultatelor obținute, dar și crearea unor repere pentru continuarea acestuia în următorul deceniu.

Ministrul Ciocoi a adresat mulţumiri autorităţilor României pentru multiplele proiecte sociale implementate cu sprijinul financiar substanţial oferit de Guvernul român prin programul asistenţei pentru dezvoltare. Iar ambasadorul Ioniță a specificat că interesele cetățenilor Republicii Moldova vor fi tratate și în continuare cu prioritate de către România.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.