Internaţional

Moldovenii care nu dețin cetățenia română ar putea obține permisul de muncă în regim simplificat
14.01.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Un proiect de lege care le oferă acces facilitat pe piaţa forţei de muncă din România etnicilor români din R. Moldova, Ucraina şi Serbia, care nu deţin cetăţenie română, precum şi condiţii simplificate de dobândire a cetăţeniei române în baza criteriului cultural-lingvistic, a fost adoptat tacit de Senatul de la Bucureşti şi urmează să fie dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor în calitate de cameră decizională.

Proiectul de lege vizează instituirea Cărţii Verzi a Românului de Pretutindeni, ca document de identificare a persoanelor care nu deţin cetăţenia română, dar fac parte din categoria românilor de pretutindeni în sensul definit de lege şi solicită drept de muncă si de reşedinţă în România.

Cartea Verde a Românului de Pretutindeni le va putea permite românilor de peste hotare, care nu deţin cetăţenia română, să muncească în România fără obligativitatea deţinerii suplimentare a unui permis de muncă sau de şedere pentru străini, de a deschide conturi bancare, de a înfiinţa societăţi comerciale ca orice cetăţean român, de a beneficia de educaţie la toate nivelurile, servicii medicale de urgenţă.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.