Banking
 

BNM anunță inițierea elaborării proiectului de Lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative din sfera bancară
12.02.2020 | JURIDICE MOLDOVA

În temeiul art.20 alin.(1) lit.a) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative, Banca Națională a Moldovei anunță inițierea elaborării proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii cu privire la Banca Națională a Moldovei nr.548/1995 și Legii instituțiilor financiare nr.550/1995.

Modificarea și completarea Legii cu privire la Banca Națională a Moldovei nr.548/1995 este condiționată de necesitatea reglementării particularităților de detașare a angajaților BNM pentru exercitarea funcțiilor de administrator temporar/administrator special, în cadrul intervenției timpurie/aplicării acțiunii de rezoluție, și a atribuțiilor de lichidator la banca în proces de lichidare, precum și de reglementarea particularităților ce țin de remunerarea lichidatorului.

Modificarea și completarea Legii instituțiilor financiare nr.550/1995 este dictată de necesitarea reglementării și transparentizării procesului de lichidare a băncilor prin stabilirea procedurilor de valorificare a activelor aflate în proprietatea și posesia acestora.

Scopul modificărilor preconizate constă în crearea cadrului legal care va permite Băncii Naționale detașarea funcționarilor săi la băncile aflate în intervenție timpurie/rezoluție și în proces de lichidare, precum și va conduce la uniformizarea procedurii de valorificare a activelor băncilor în lichidare.

Pentru eficientizarea procesului de elaborare a proiectului de lege sus-menționat, solicităm prezentarea, până la data de 27 februarie 2020, a opiniilor, propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau pe adresa electronică: Natalia.Poia@bnm.md.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.