Flux noutăţi

Avocaţii implicați în programul de asigurare a asistenţei juridice garantate de stat beneficiază de o majorare a serviciilor prestate
18.02.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Uniunea Avocaților din Moldova informează că Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică garantată de Stat, a adoptat prin Hotărâre, modul de remunerare a avocaţilor implicați în programul de asigurare a asistenţei juridice garantate de stat.

Modificarea Regulamentul cu privire la mărimea și modul de remunerare a avocaților pentru acordarea asistenței juridice calificate garantate de stat, vizează majorarea unității convenționale, în baza căreia se calculează onorariul avocaților pentru acordarea asistenței juridice calificate garantate de stat, de la 30 la 40 lei.

O altă modificare importantă vizează pct. 12 din Regulament, care are drept efect excluderea unui plafon, care nu permitea avocaților remunerarea cu 100% în caz de acordare a asistenței juridice pe două și mai multe cauze în aceeași zi.

Iar la 14 februarie 2020, Hotărârea CNAJGS nr. 7 din 17 ianuarie 2020 cu privire la modificarea Regulamentului cu privire la mărimea și modul de remunerare a avocaților pentru acordarea asistenței juridice calificate garantate de stat a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 44-54, respectiv a intrat în vigoare. Important de reţinut este faptul că aplicarea modificărilor ce vizează majorarea unității convenționale se vor aplica începând cu 14 februarie curent.

Totodată, în perioada imediat următoare, CNAJGS va elabora noi standarde cu privire la acordarea serviciilor juridice din cadrul CNAJGS, accentul fiind pe calitatea serviciilor oferite şi mecanismul de monitorizare a calităţii asistenţei juridice garantate de stat.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.