Flux noutăţi

Parlamentul European decide să amâne noile cerințe pentru dispozitivele medicale
20.04.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Pentru a preveni deficiențele sau întârzierile în introducerea pe piață a dispozitivelor medicale cheie, Parlamentul European a decis să amâne aplicarea Regulamentului dispozitivelor medicale.

Parlamentul a adoptat, la 17 aprilie curent, propunerea Comisiei, prin procedura urgentă, cu 693 voturi pentru și 1 abțineri, permițând aplicarea Regulamentului dispozitivelor medicale să fie amânată cu un an până la 26 mai 2021.

Având în vedere presiunea actuală asupra autorităților naționale de sănătate și producătorilor de dispozitive medicale, există teama că ar putea exista deficiențe sau întârzieri în obținerea dispozitivelor medicale necesare pentru combaterea COVID-19, dacă ar urma să se respecte noile reguli ale Regulamentului dispozitivelor medicale din Mai anul acesta.

Prin urmare, Parlamentul European susține propunerea de amânare a aplicării prezentului regulament cu un an pentru a permite autorităților și producătorilor deopotrivă să acorde prioritate luptei împotriva pandemiei coronavirusului continuând în cadrul procedurilor actuale.

Legislația europeană asigură utilizarea dispozitivelor medicale în condiții de siguranță și facilitează accesul pacienților la dispozitive pe piața europeană.

Astfel, propunerea urmează a fi aprobată de statele membre și publicată în Jurnalul Oficial înainte de a intra în vigoare. Acest lucru este așteptat cel târziu până la 26 mai.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.