Arbitraj

„Avia Invest” depune o acțiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului Republicii Moldova
24.04.2020 | JURIDICE MOLDOVA

„Avia Invest” depune o acțiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului Republicii Moldova. Compania anunță că intenționează să demonstreze astfel că acțiunile Executivului cu privire la concesionar nu respectă condițiile și obligațiile din acordul de concesiune, încalcă diverse convenții internaționale și dreptul internațional, se menționează într-un comunicat pe rețelele de socializare al companiei.

Astfel, compania anunță încheierea unui acord cu firma de avocatură internațională Hillmont Partners pentru protejarea drepturilor și intereselor legitime ale Avia Invest în relațiile cu Guvernul Republicii Moldova în cadrul Arbitrajului Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții (New York).
Biroul de avocatură va analiza informațiile juridice și economice cu implicarea experților și a companiilor de nivel mondial (inclusiv cele specializate în business intelligence și investigații economice), precum și va reprezenta Avia Invest în arbitrajul internațional.
Practica litigiilor privind investițiile internaționale arată că încălcarea unilaterală a obligațiilor contractuale de către guverne în raport cu investitorii este interpretată din punctul de vedere al dreptului internațional exclusiv în favoarea investitorilor și Guvernul Republicii Moldova riscă astfel să producă daune economice substanțiale țării, menționează Avia Invest.

Referitor la comunicatul Avia Invest, avocatul Serghei Covali a afirmat:

Se pare că se pornește un litigiu investițional (arbitraj) împotriva Republicii Moldova. Juridic vorbind o să fie o cauză interesantă. Guvernul are nevoie urgentă de avocați specializați în astfel de litigii (din Franța, UK sau SUA de dorit).


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.