Flux noutăţi

A fost emisă Dispoziția Nr. 23 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova
28.04.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Marți, 28 aprilie 2020, Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a emis Dispoziția Nr. 23.

În conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, art. 2 din Hotârîrea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgenţă, punctele 6, 7, 8 şi 9 din Regulamentul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1340/2001, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova,

DISPUNE:

1. Se scutesc de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale şi T.V.A.:

1.1. bunurile oferite cu titlu de donaţie de către Republica Ungaria (Magyarorszâg) pentru necesităţile instituţiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova;

1.2. măştile medicale, oferite cu titlu de donaţie de către Centrul International Nizami Ganjavi din Azerbaidjan.

2. Se prelungeşte termenul de sistare a activităţii taxatorilor în transportul public de pasageri din mun. Chişinău şi mun. Bălţi pînă la 30 aprilie 2020.

3. Se autorizează intrarea, în data de 29 aprilie 2020, pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul International Chişinău şi şederea temporară, pînă la data de 28 mai 2020, pe teritoriul Republicii Moldova a unui cetăţean rus, cu completarea, în mod obligatoriu, a fişei epidemiologice şi semnarea declaraţiei pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locul determinat.

4. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei de tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

5. Prezenta Dispoziţie intră în vigoare din momentul emiterii şi se publică pe pagina oficială a Guvernului.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.