Flux noutăţi

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Acordul de împrumut din Rusia
07.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Astăzi, 7 mai 2020, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțional Acordul între Guvernul Republicii Moldova și a Federației Ruse privind acordarea Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat, precum și Hotărârea Guvernului nr. 169 din 13 martie 2020 pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării cordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat.

Informare generală: la 23 Aprilie 2020, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul între Guvernul RM și Guvernul Federației Ruse privind acordarea Guvernului RM a unui împrumut de stat (“Acordul”). În aceeași zi, înainte ca Parlamentul să adopte legea de ratificare, un deputat a cerut Curții Constituționale să verifice constituționalitate Acordului și a hotărîrilor de Guvern în legătură cu acesta. În scurt timp după adoptarea legii de ratificare de către Parlament, Curtea Constituțională a decis suspendarea acțiunii hotărârilor de Guvern și a legii.

(extras din articolul lui Corneliu Doni: Verificarea constituționalității legii de ratificare a unui Tratat care nu a intrat în vigoare: cazul creditului rusesc)


Notă: Hotărârea CC începând cu ora 10:52:00


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.